Kronika: 30.11.2020

Policisti  Policijske  uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 83 nujnih  primerih in na številko 113 skupno prejeli 301 klic. Obravnavali so 8  prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so  eno  vozilo.  S  področja  kriminalitete  so  obravnavali 6 vlomov in 3 tatvine,  zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru  so  intervenirali  v 10 primerih.

27. 11.

Iz kletnih prostorov stanovanjskega bloka na Miklavčičevi ulici v Kopru je nekdo ukradel moško gorsko kolo znamke Nakamura, rumeno zelene barve, vredno 600 evrov.

Ob 22. uri so policisti na Jadranski pred Ankaranom ustavili voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

28. 11.

V izolskem kampu je nekdo vlomil v prikolico, iz katere je ukradel akustično kitaro Fender (500 evrov) in violino (70 evrov).

Ob 17. uri so policisti na cesti Šmarje – Puče peljali za motoristom, ki je pri srečanju s policijsko patruljo obrnil in kljub znakom ni ustavljal. Nato je s skuterjem zapeljal v graben. Ob prijetju je vpil in žalil policiste, poleg tega ni želel povedati kdo je. V postopku so ugotovili, da gre za 16-letnika. Sledi mu globa za več različnih kršitev cestnoprometnih predpisov, zakona o javnem redu in miru in zakona o nalezljivih boleznih.

Ilegalne migracije

V  soboto  so  policisti  pri  Podgorju obravnavali državljana Turčije, pri Črnotičah  pa  12 državljanov Turčije, za enega od njih so ugotovili, da je vodič  (34-letni  državljan  Turčije,  zanj  je  bil  odrejen  pripor). Italijanski  varnostni  organi  so  nam  v  soboto  vrnili  dva  državljana Afganistana, v nedeljo pa državljana Alžirije.

Vsi postopki še potekajo.

Sorodni članki