Kronika: 25.11.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 39 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 120 klicev. Obravnavali so  9  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo in dve z lažjimi poškodbami, zasegli  so  eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma, zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 3 primerih.

V  Padni  je  popoldan  67-letnik  nalagal  motokultivator na prikolico. Na prikolico je prislonil dve deski, po katerih je zapeljal kopačico, ki pa je zdrsnila z desk in padla nanj. Huje poškodovanega so odpeljali v SB Izola.

Mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami

25. november je mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami. Nasilje v družini, še posebej nad ženskami in otroki, je večplasten problem, za katerega si želimo, da bi postal v družbi bolj prepoznaven, da ga bomo lažje reševali. Z našimi aktivnostmi želimo po eni strani vzpodbuditi žrtve, da hitreje poiščejo pomoč (in soočati storilce z odgovornostjo za svoja dejanja), po drugi strani pa vzpodbujati ljudi, naj se ne umikajo, ko ta problem zaznajo v svoji okolici, pač pa naj svoje sume prijavijo Policiji.

Nasilje v družini je naš skupni problem. Prijavi nasilje na 113 ali anonimno na 080 1200. Poleg Policije so žrtvam nasilja v družini vedno na voljo tudi Centri za
socialno delo in več drugih nevladnih organizacij. https://www.facebook.com/policijaKP

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper v zadnjih 24ih urah obravnavali enega državljana Pakistana, 13 državljanov  Bangladeša  in  5  državljanov  Nepala  ter  enega  državljana
Albanije.

Vsi postopki še potekajo.

Sorodni članki