Kronika: 23.11.2020

Policisti  Policijske  uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 92 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 281 klicev. Obravnavali so  7  prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete  so  obravnavali 3 tatvine in 2 vloma, zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 14 primerih.

20. 11.

Ob  11.  uri  je  bilo  sproženo  panik stikalo v eni od prodajaln v Kopru. 39-letnik je ukradel več suhomesnatih izdelkov (za približno 130 evrov). Ko je  bil opažen, je pričel preklinjati, pljuvati in biti agresiven, zatem pa je hotel kraj zapustiti, kar pa so mu zaposleni preprečili. Policisti so mu odredili  pridržanje,  sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje roparske tatvine  ter  plačilni  nalog zaradi kršitev javnega reda in miru, zakona o zasebnem varovanju in zakona o nalezljivih boleznih.

Niti  uro  zatem  so  v  drugi  koprski  trgovini zalotili žensko pri kraji artiklov (vrednih približno 25 evrov). Policisti so na kraju ugotovili, da gre  za  31-letno  državljanko  Nemčije.  Tudi  ta  se je upirala in brcala varnostnika  ter ga žalila, zatem je kričala še na policiste in jih žalila. Ker  je  bila  vodno  pijana  in  s  kršitvami ni prenehala, so ji odredili pridržanje.  Sledi  ji  kazenska  ovadba  za  kaznivo  dejanje  tatvine ter plačilni  nalog  zaradi  kršitev  javnega  reda  in miru, zakona o zasebnem varovanju in zakona o nalezljivih boleznih.

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanje in ukradel prenosni računalnik Apple.

21. 11.

Ob  15.30 so v Ankaranu ustavili 66-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima   veljavnega  vozniškega  dovoljenja.  Vozilo  so  mu  zasegli,  sledi obdolžilni predlog.

22. 11.

Ob  2.  uri ponoči so imeli policisti v Rižani postopek z voznikom osebnega avtomobila,    državljanom    Hrvaške.   Odrejen   mu   je   bil   preizkus alkoholiziranosti,  ki  je  pokazal  0,44  mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniško  dovoljenje  mu  je bilo začasno odvzeto, izdan mu je bil plačilni nalog  (po  čl.  105/5-3  ZPRCP).  Ker  ni  plačal  globe, mu je bil zaradi zagotovitve izvršitve odvzet osebni dokument.

Ob  22.20  so na hitri cesti pri Izoli ustavili osebni avto, ki ga je vozil 42-letnik.  Preizkus  z alkotestom mu je pokazal 0,62 mg/l, zato mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

V  petek  so  policisti  v Črnotičah obravnavali 4 državljane Pakistana. V soboto so ob 7.20 pri Črnem kalu ustavili osebni avto Mercedes, nemških  registracij, v katerem je bilo 5 otrok in 4 odrasli. Poleg tega je bil  v vozilu še voznik, 40-letni državljan Turčije, ki ima urejen status v Nemčiji,  in  sovoznik,  32-letni  državljan  Turčije, prav tako z urejenim statusom  v Nemčiji. V vozilu je bilo torej še 9 državljanov Turčije, ki so prišli  v  Slovenijo nelegalno. Otroci so bili skriti za zadnjimi sedeži, v prtljažniku.  Postopki  še  potekajo,  vodiča sta bila s kazensko ovadbo že privedena  k  preiskovalnemu  sodniku  na  zaslišanje  in  zanju je odrejen pripor.

V  soboto  zvečer  so  policisti pri Brezovici pri Gradinu obravnavali še 9 državljanov Turčije.

Italijanski  varnostni  organi  so  nam  vrnili  2  državljana Pakistana, 1 državljana Afganistana in 3 državljane Eritreje.

Vsi postopki še potekajo.

Sorodni članki