Kronika: 20.11.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 43 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 177 klicev. Obravnavali so  6  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo. S področja kriminalitete so obravnavali  6 tatvin, zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 6 primerih.

V Ankaranu je nekdo s parkiranega osebnega avtomobila ukradel prtljažnik za kolesa, z montirano tretjo registrsko tablico. Škode je za 800 evrov. Prav tako v Ankaranu je nekdo s parkiranega vozila ukradel strešni kovček Thule, črne barve, vreden 600 evrov.

Ob 18. uri sta se v Kopru stepla dva 38-let stara moška, oba pod vplivom alkohola. Po prihodu policistov na kraj, sta se umirila, zatem pa je eden od njiju pričel žaliti in zmerjati policiste. Odrejeno mu je bilo pridržanje in izdan plačilni nalog.

Ob 18.40 so nas poklicali z ene od koprskih trgovin, kjer je varnostnik prijel osebi pri tatvini artiklov. Policisti so ugotovili identiteto Koprčana in državljanke Nemčije, ki je bila z njim in prav tako kradla iz trgovine. Ženska je žalila in kričala, očitno pod vplivom alkohola, ter hotela nazaj v prodajalno. Odrejeno ji je bilo pridržanje. Zatem je bilo odrejeno pridržanje tudi Koprčani, ki je policiste prav tako žalil in zmerjal, tudi on pod vplivom alkohola. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje tatvine. Obema sledi tudi plačilni nalog za več kršitev zakona o javnem redu in miru, zakonu o nalezljivih boleznih, zakonu o zasebnem varovanju, državljanki Nemčije pa tudi po zakonu o tujcih.

Ilegalne migracije

V vasi Rakitovec so policisti obravnavali 8 državljanov Irana, Ob 15.30 so policisti vozili za osebnim avtomobilom koprskih registrskih številk, ki na cesti Petrinje – Klanec na znake policije ni ustavljal. Vozilo je bilo ustavljeno v Klancu. Osebni avto Seat leon je vozil 37-letni Izolan, v vozilu so bili še štirje ilegalni migranti, in sicer dva državljana Turčije, državljan Iraka in državljan Kosova. Vozniku so policisti odredili strokovni pregled na mamila, ki ga je odklonil, zato mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zasegli so mu tudi manjšo količino heroina. Sledi mu obdolžilni predlog, postopki obravnave ilegalnega prehoda državne meje še potekajo.

Sorodni članki