Kronika: 16.11.2020

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 110 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 343 klicev. Obravnavali so  11 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 3 vozila. S področja kriminalitete  so  obravnavali  5  tatvin  in 1 vlom ter nasilje v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 5 primerih.

13. 11.

Popoldan  so  policisti  v  Portorožu ustavili 66-letnega voznika. Osebnemu avtomobilu je potekla registracija, zato mu je bil izdan plačilni nalog.

Izolski  policisti  so  zvečer  obravnavali  nasilje  v  družini. Nasilnemu partnerju,  ki prihaja domov vinjen ali pod vplivom mamil in izvaja fizično in psihično nasilje nad žensko, sledi kazenska ovadba.

14. 11.

Ob 2.50 so dobili prijavo hrupa v bloku na Škofijah. Policisti so odšli na kraj,  kjer  je glasno glasbo predvajal 43-letnik. Ker ni upošteval ukazov, naj ugasne predvajanje glasbe, zatem pa se je pričel še nedostojno vesti do policistov  in  jim  groziti,  so  mu  odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog (po čl. 8/2 ZJRM-1, 7/2 in 22/1 ZJRM-1).

Zjutraj je nekdo v Luciji iz odklenjenega osebnega avtomobila, parkiranega pred trgovino, ukradel nakupovalno torbo z vsebino in denarnico.

Ob  9.42  so  bili  obveščeni,  da v Luciji na parkirišču gori osebni avto višjega  cenovnega  razreda.  Gasilci so požar pogasili, kriminalisti pa so opravili ogled kraja. Trenutno policisti in kriminalisti intenzivno zbirajo informacije,  preiskuje se sum storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari.

Policisti  so  obravnavali  nasilje  v  družini  v vasi pri Kopru. Moški je žensko  v  ločitvenem  postopku  večkrat  s  pestjo  udaril  v  obraz in jo poškodoval. Izrečen mu je bil ukrep prepovedi približevanja, sledi kazenska ovadba.

15. 11.

Ob  14.  uri  so  na  Ljubljanski  cesti  v  Kopru  policisti zaradi velike prekoračitve hitrosti v naselju 24-letnemu vozniku motornega kolesa odvzeli vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

16. 11.

S pašnika v Dekanih je nekdo ponoči ukradel pet jagenjčkov.

Poostren nadzor v prometu

v petek, 13. 11. 2020, je bil na območju PU Koper poostren nadzor prometa, alcohol & drugs. Nadzor je potekal na počivališču Risnik in na območju obale.

Skupno  so policisti preizkusili  159  voznikov.  Pri  enemu  vozniku smo ugotovili prisotnost  0,65 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Vozniku smo odvzeli vozniško  dovoljenje  in  mu  prepovedali  nadaljnjo vožnjo. Poleg tega so zaradi poteka veljavnosti vozniškega dovoljenja zasegli osebni avtomobil, 4 voznike  kaznovali  zaradi  drugih  cestnoprometnih  prekrškov,  4 osebe pa opozorili   zaradi   neupoštevanja  COVID  odlokov  (neizpolnjeni  obrazci, neuporaba zaščitne maske).

Ilegalne migracije

V petek so policisti obravnavali tri državljane Sirije in pet državljanov Afganistana in6 državljanov Nepala. V soboto so obravnavali še štiri državljane Nepala ter dva državljana Afganistana in državljana Pakistana ter osem državljanov Bangladeša.
V nedeljo so policisti obravnavali državljana Turčije in deset državljanov Afganistana. Danes ponoči, okoli 1. ure, pa so obravnavali še pet državljanov Afganistana ter šest državljanov Irana.

Postopki še potekajo.

Sorodni članki