Kronika: 13.11.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 39  nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 110 klicev. Obravnavali so  8  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo in eno z lažjimi poškodbami. Zasegli  so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini in  en  vlom.  Zaradi  kršitev javnega reda in miru pa so intervenirali v 2 primerih.

V Kopru je nekdo iz pisarne ukradel mobilni telefon Apple, tip IPhone XS, vreden 600 evrov.

Popoldan so policisti v Kopru 17-letniku zasegli moped. Na tehničnem pregledu je bilo namreč ugotovljeno, da presega največjo dovoljeno hitrost oz. je predelan.

Danes zjutraj pa so policisti v Rižani ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je imel nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, in so pretečene. Poleg tega voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V petek, 6. novembra, se je začela akcija alcohol & drugs, danes pa bo na celotnem območju Policijske uprave Koper potekal poostren nadzor, v katerem bodo policisti največ pozornosti posvetili pijanim voznikom. Vsakemu kršitelju cestnoprometnih predpisov bodo odredili preizkus alkoholiziranosti. Glede na to da so dnevi postali zelo kratki, noči pa dolge, bodo izvajali nadzor tudi nad pešci in kolesarji.

Pa ne pozabite! V nedeljo, 15. novembra, nastopi dan, ko morajo biti vsa vozila v cestnem prometu opremljena z zimsko opremo.

Poleg  tega pozivamo tudi k doslednemu spoštovanju vseh predpisanih ukrepov za  preprečevanje  širjenja nalezljive bolezni COVID-19, saj bodo policisti
nadzirali tudi to.

Ilegalne migracije

Ob 16. uri so policisti ustavili osebni avto, italijanskih registrskih številk, ki ga je vozil 29-letni državljan Italije. V vozilu so bili še štirje državljani Afganistana, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo.

Sorodni članki