Kronika: 11.11.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 39 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 107 klicev. Obravnavali so  11  prometnih  nesreč  z  materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali  tri tatvine in en vlom. Zaradi kršitev javnega reda in miru pa so intervenirali v 8 primerih.

V Manžanu je nekdo občanu iz poštnega nabiralnika ukradel pismo s plačilnima karticama, kasneje pa še pismo s PIN številkami. V nadaljevanju je opravil tudi dvig gotovine. Policisti zadevo intenzivno preiskujejo.

Ob 18. uri so nas s centra DARSa obvestili, da se jim je prižgalo opozorilo za kontrolo višine pred predorom Dekani, v smeri Kozine. Policisti so vozilo izsledili in ustavili. 51-letni voznik tovornega vozila je že sam opazil, da se je na vozilu strgala zaščitna folija na tovoru, kar je tudi sprožilo alarm. Napako je tudi sam odpravil. V postopku pa je bilo ugotovljeno, da je potekla registracija vozila, zato so mu izdali plačilni nalog po ZMV, poleg tega bo zoper podjetje uveden hitri postopek.

Ob 21.40 je v Piranu 18-letna voznica z osebnim avtomobilom v levem ovinku izgubila nadzor nad vozilom in trčila v betonski zid. V vozilu je bila tudi sopotnica, pri trčenju pa se nista poškodovali. Policisti so voznici odredili alkotest, ki je pokazal rezultat 0.43 mg/l  (voznik začetnik). Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, sledi ji obdolžilni (po 105/4-2 zveza 1/8 in 45/10-1 ZPrCP). Voznici in sopotnici so policisti izdali tudi opozorilo po ZNB (2x 57/1-14-39 ZNB).

Ilegalne migracije

Na območju območju PP Koper so obravnavali 9 državljanov Afganistana in 3 državljane Pakistana, na območju PP Piran pa dva državljana Kosova. Postopki še potekajo.

Sorodni članki