ABA liga: kljub dobro predstavi koprčanov je zmago odnesla Crvena Zvezda

Košarkarji Kopra Primorske so proti favorizirani ekipi Crvene Zvezde, kljub izjemni borbeni predstavi, utrpeli šesti poraz v letošnji izvedbi Lige ABA. V Areni Bonifika so bili košarkarji iz Beograda boljši z rezultatom 72:84.

Ekipi sta nerazpoloženi pričeli tekmo, saj sta potrebovali dve minuti za doseg prvih točk. Po petih minutah igre je bil rezultat izenačen na sedem. Gostujoči košarkarji so nato stopili na plin in do konca prve četrtine vodili s 14 točkami prednosti. Po ponovnem vstopu v igro so tigri pokazali zobe in v dveh minutah igre postavili delni izid 8:2, vendar so gostje odgovorili z delnim izidom 10:3 in se tako oddaljili na 13 točk prednosti. Kapetan Luka Vončina je s kirurško podajo, pred iztekom prvega polčasa, zaposlil Jurija Macuro, ki je zmanjšal zaostanek in rezultat postavil na 38:49.

Koprski tigri so drugo četrtino dobili z rezultatom 24:21 in v slednjem pozitivnem slogu so tudi pričeli drugi del tekme. Matej Rojc je po 24 minutah igre dosegel sedem zaporednih točk in nato dodal še koš, ki je bil, po sporni sodniški odločitvi, razveljavljen. Domači košarkarji so, na krilih izjemne ekipne igre, dobili tudi tretjo četrtino in pred vstopom v zadnji del tekme zaostajali le za pet točk. Beograjčani so čutili pritisk koprskih košarkarjev in slednje se je tudi poznalo na parketu. Bojan Radulović je, s košem v 34 minuti, tigre približal na le tri točke zaostanka, vendar so gostje odgovorili s trojko in dodatnim prostim metom. Ne glede na zaostanek, so tigri srečanje nadaljevali nepopustljivo in borbeno, kar se je pokazalo pri številu skokov, ki so jih dobili s 36:24. Vendar so gostje izkušeno zadržali vodstvo in posledično prišli do zmage z 72:84.

Jurij Macura je, s 17 točkami in 17 skoki, dosegel dvojni dvojček in bil obenem najkoristnejši igralec tigrov. Urban Durnik pa je, ob 80 odstotnim metom iz igre, dosegel 14 točk.

ABA Liga , 6. krog:

Nedelja, 8. november:

KOPER PRIMORSKA : CRVENA ZVEZDA 72:84 (14:28, 24:21, 22:16, 12:19)

Koper Primorska: Macura 17 (17 skokov), Durnik 14 (80 % met iz igre), Rojc 12, Kastrati 10, Radulović 8, Vončina 8 (6 podaj), Nemanič 3, Hrabar, Flerin, Šuster.

Sorodni članki