Kronika: 09.11.2020

Policisti  Policijske  uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 93 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 357 klicev. Obravnavali so  10  prometnih  nesreč  z  materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. Zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali eno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda in miru pa so intervenirali v 17 primerih.

6. 11.

Ob 14.30 je poklicala občanka in povedala, da je v Spodnjih Škofijah moški, pokrit s kapuco, pravkar napadel otroka. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je je do 11-let starega otroka pritekel moški, otroka pričel strašiti, nato pa ga je vrgel po tleh. Ko je otrok začel kričati, je moški pobegnil. Zadevo policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje grožnje in intenzivno zbirajo obvestila.

7. 11.

Ob 10. uri nas je poklical občan in povedal, da na cesti Sv. Anton – Pobegi divja in vijuga osebni avto. Policisti so ga ustavili, 43-letna voznica iz Kopra je napihala 1,24 mg na liter alkohola. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V Gračišču so ustavili in zasegli neregistriran moped 50-letnemu domačinu, ki nima vozniškega dovoljenja.

Ob 23. uri so v Sečovljah ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila iz Dragonje. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,65 mg/l, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi obdolžilni predlog po 105/5-4 in 27/9 ZPrCP, zaradi kršitve Odloka (brez razloga se je zadrževal zunaj po 21.00 uri) mu je bil izdan tudi plačilni nalog po 57/1-14 ZNB.

8. 11.

Ob 13. uri je v Strunjanu zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo na mokrem delu desnega zavoja ceste padla 59-letna kolesarka in se lažje poškodovala. Zaradi bolečin je bila z reševalnim vozilom odpeljana na pregled v bolnišnico Izola.

Popoldan so na Črnem Kalu ustavili 14-letnika z neregistriranim mopedom. Voznik tudi nima vozniškega dovoljenja. Moped so zasegli.

Ob 19.50 so v Pobegih ustavili 52-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,97 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Sorodni članki