Kronika: 02.11.2020

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 113 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 395 klicev. Obravnavali so  16 prometnih nesreč z materialno škodo, eno z lažnimi poškodbami in 1 s hujšimi  poškodbami.  Zasegli  so  2  vozili.  S  področja kriminalitete so obravnavali eno tatvino in 5 vlomov. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 14 primerih.

30. 10.

Ob 22. uri so pri Rižani ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je poteklo vozniško dovoljenje (ni opravil zdravniškega pregleda za podaljšanje). Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

31. 10.

Nekdo je vlomil v trgovino v Luciji in ukradel več različnih steklenic žganih pijač in nekaj škatlic cigaret.

Ob 2.40 so policisti v Vanganelu ustavili 26-letnega domačina, voznika osebnega avtomobila. Napihal je 0,64 mg/l alkohola, vendar se z rezultatom ni strinjal. Odrejen mu je bil strokovni pregled, sledi obdolžilni predlog po 105/5-4 ZPrCP, izdan plačilni nalog po 57/1-14 ZNB.

Ob 10.30 je se je 49-letni voznik tovornega vozila vključeval v krožišče v Strunjanu, pri tem pa je odvzel prednost 39-letnemu kolesarju in trčil vanj. Voznik kolesa je pri tem padel in se poškodoval (odrgnina na levi nogi), zdravniško pomoč odklonil. Vozniku tovornega vozila so policisti izdali plačilni nalog po 60/6 ZPrCP, kolesarju pa plačilni nalog po 24/1/1 Zakona o osebni izkaznici.

1. 11.

Ob 12.30 so imeli policisti v Hrvatinih v postopku 22-letnega voznika osebnega avtomobila. Hitri test na droge je bil pozitiven, strokovni pregled je odklonil. Vozilo so mu zasegli, vozniku pa sledi obdolžilni predlog.

V Boninih je 21-letna voznica ob 15.40 z osebnim avtomobilom peljala preblizu desnemu robu vozišča, zato je trčila v odbojno ograjo, zatem pa se je vozilo prevrnilo na levi bok in obstalo na sredini vozišča. Voznica se je lažje poškodovala, sledi plačilni nalog.

Popoldan so koprski policisti obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu moškemu sledi kazenska ovadba, ker je s svojo partnerko dalj časa grdo ravnal, ji grozil in jo fizično napadal ter jo spravljal v podrejen položaj, prav tako pa je osumljen storitve kaznivega dejanja nasilništva, ker je grdo ravnal tudi z njeno mamo, jo pretepal in ji grozil.

2. 11.

Na Vanganelski v Kopru je nekdo vlomil v lokal. Ukradel je menjalni denar, gotovino iz predala, zatem pa še denar iz blagajne v pisarni.

V Luciji je nekdo na novogradnji poškodoval več steklenih površin (okna, balkonska vrata, kaljeno steklo na stopniščni ograji). Policisti bodo opravili ogled kraja.

Ilegalne migracije

V soboto so na območju PP Koper obravnavali enega državljana Afganistana in enega državljana Pakistana.

Sorodni članki