Kronika: 28.10.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 36 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 119 klicev. Obravnavali so  5  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini, 2 poškodovanji tuje stvari in 1 vlom. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 5 primerih.

V  Pradah  je bilo preko noči ukradeno kolo z motorjem Piaggio Vespa  LX50, svetlo  modre barve, reg. št. KPAC-76. Lastnik je oškodovan za 1.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Na enem od parkirišč v Kopru je neznanec na osebnem avtomobilu Peugeot 4007 zlomil vse 3 brisalce. Policisti o storilcu še poizvedujejo, sledi kazenska ovadba za poškodovanje tuje stvari.

Ob  19. uri je v Kortah zagorel osebni avtomobil VW Polo. Ogenj so pogasili koprski  poklicni gasilci, policisti pa so z ogledom ugotovili, da je požar po  nesreči  povzročil  26-letni  moški.  Policisti  o  dogodku  še zbirajo obvestila, po končani preiskavi pa sledi kazenska ovadba zaradi povzročitve splošne nevarnosti.

Ob  20.48 so policisti posredovali v trgovini na Kolodvorski cesti v Kopru. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  44-letnik vpil na zaposlene in ni upošteval opozoril varnostnika. Zaradi kršitve javnega reda in miru in določil Zakona o nalezljivih boleznih so policisti kršitelju izdali plačilni nalog.

Ob  polnoči  so izolski policisti v Jagodju ustavili 49-letnega voznika, ki mu  je  alkotest pokazal rezultat 0,80 mg/l. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

V zadnjih 24ih urah na območju PU Koper niso obravnavali ilegalnih prebežnikov.

Sorodni članki