Liga ABA: Olimpija premočna za koprčane

Košarkarji Kopra Primorske so, v zaostali tekmi drugega kroga Lige ABA, morali priznati premoč favorizirani Cedeviti Olimpiji. Gostje iz Ljubljane so bili boljši z rezultatom 65:102.

Kljub praznim tribunam Arene Bonifika, je bilo na, in ob, igrišču čutiti naraščajočo napetost. Na začetku tekme smo bili priča enakomernem obračunu; ključna igralca za učinkovito igro tigrov sta bila Urban Durnik in Luka Vončina. Koprčani so po sedmih minutah igre vodili s štirimi točkami prednosti. Gostje iz Ljubljane so nato stopili na plin in postavili delni izid 15:5. Po dveh minutah igre v drugi četrtini so gostje vodili že z dvomestnim številom. Tigri so v manj kot minuti igre odgovorili z delnim rezultatom 8:0 in se tako približali na le dve točki zaostanka. Do konca prvega polčasa je ljubljanska ekipa povečala vodstvo in vodila že z rezultatom 39:54.

V drugem delu tekme smo bili priča narativi s prve. Ljubljanska ekipa je po šestih minutah igre vodila že s 23 točkami prednosti. Tigri so se hrabro borili, vendar je bilo za zmago potrebno veliko več. Cedevita Olimpija je vodstvo suvereno zadržala do konca tekme. Tekma se je zaključila z rezultatom 65:102.

Najboljši posameznik v vrstah Kopra Primorske je bil z 21 točkami kapetan Luka VončinaUrban Durnik je dodal 17 točk (75% met iz igre).

 

Liga ABA, 2. krog:
Četrtek, 22. oktober:

KOPER PRIMORSKA : CEDEVITA OLIMPIJA 65:102 (21:27, 18:27, 6:27, 20:21)
Koper Primorska: Vončina 21 (5 podaj), Durnik 17, Kastrati 8, Macura 6 (9 skokov), Rojc 6, Hrabar 5, Radulović 2, Nemanič, Flerin, Šuster.

Sorodni članki