Kronika: 23.10.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 42 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 150 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete  so obravnavali 2 tatvini in en vlom ter poskus uboja. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 3 primerih.

V Kopru so policisti zasegli osebni avto domačinu, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Izoli je nekdo ukradel električni skiro, črne barve z rumenimi nalepkami, vreden 110 evrov.

Ob 19.45 so policisti ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je napihal  0.58 mg/l. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 1.40 so koprski policisti prejeli informacijo, da je moški na železniški postaji z nožem zabodel 42-letnega Koprčana v predel reber. Policisti in kriminalisti so z zbiranjem informacij osumljenega prijeli na kraju in mu odvzeli prostost. Preiskava vseh okoliščin še poteka. Zadeva se obravnava kot sum storitve kaznivega dejanja poskusa uboja. Koprčan ima hujše poškodbe.

23. 10. 2020 ob 8.20 uri se je na izstop iz Slovenije z osebnim avtomobilom z lahkim priklopnikom pripeljal državljan Slovenije. Ker je že pogled na lahki priklopnik kazal na to, da je prekomerno naložen, je policist odredil tehtanje. Pri tem je bilo ugotovljeno, da znaša NDM lahkega priklopnika 1800 kg, s čimer je voznik prekoračil največjo dovoljeno težo kar za 236 %. Prav tako je policist v postopku ugotovil, da voznik ni imel tretje ponovitvene registrske tablice. Zaradi obeh kršitev je bila vozniku izrečena globa v višini 1200 evrov, vozilo pa je bilo začasno izločeno iz prometa.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper je bilo v zadnjih 24 urah obravnavanih 15 ilegalnih migrantov, 22 pa so nam jih vrnili italijanski varnostni organi.

Sorodni članki