Kronika: 22.10.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 42 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 160 klicev. Obravnavali so  11  prometnih nesreč z materialno škodo, eno z lažjimi in eno s hujšimi poškodbami.  Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2  tatvini.  Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru  so intervenirali v 2 primerih.

Ob  10.50  je  na  avtocesti v bližini Črnega kala 70-letni voznik osebnega avtomobila  iz  Trebnjega  zaradi  neprilagojene  hitrosti,  na  delu  kjer potekajo gradbena dela, trčil v usmerjevalne table, in pri tem oplazil tudi tovorno  vozilo  državljana  Hrvaške.  Po  oplaženju  je izgubil oblast nad vozilom  in  trčil v varnostno ograjo na desni strani. Tako voznik kot tudi sopotnica  sta  se  pri  tem  lažje poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V eni od koprskih prodajaln so moškemu ukradli denarnico z dokumenti in gotovino. Zvečer je varnostnik sicer našel denarnico, vendar brez gotovine.

Ob 12.10 je na Bernetičevi v Kopru padla voznica skuterja. Policisti so na kraju ugotovili, da je vozila moped po Krožni cesti, od Ulice Vena Pilona proti Dolgi Rebri. Ko je pripeljala do Bernetičeve ulice, je z vozilom zapeljala v krožno križišče in nato želela krožno križišče zapustiti na drugem izvozu, vendar je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad vozilom in z mopedom zapeljala desno. Pri tem je s sprednjo pnevmatiko trčila v otok za usmerjanje prometa, vozilo pa se je prevrnilo na desni bok, drselo po vozišču ter ponovno trčilo v robnik. Zatem je moped s 15-letno voznico in 16-letno sopotnico obstal na pločniku. Potnica na
skuterju se je pri padcu huje poškodovala (zlom gležnja). Po besedah voznice niso prijele zavore, zato je potrebno okoliščine in dejstva še preveriti.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24 urah je bilo na območju PU Koper obravnavanih 25 ilegalnih migrantov.

Sorodni članki