Kronika: 20.10.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 41 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 146 klicev. Obravnavali so  7  prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 5 primerih.

Dopoldan  so na hitri cesti pri Kopru ustavili osebni avto, ki ga je peljal 33-letni  voznik  brez  veljavnega  vozniškega  dovoljenja.  Vozilo  so  mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Popoldan pa so v Bertokih zasegli moped 46-letnemu Izolanu, ki ima veljaven ukrep prenehanja  veljavnosti  vozniškega  dovoljenja.  Sledi  obdolžilni predlog.

Ob  21.54  smo  bili  obveščeni,  da je v Piranu na Tartinijevem trgu nekdo streljal  z  zračno  puško.  Policisti  so  na  kraju  z zbiranjem obvestil ugotovili,  da  je  39-letni Koprčan z zračno puško zadel v nogo 38-letnega Koprčana.  38-letnik  se  je  peljal z električnim skirojem, ko je nenadoma začutil  udarec  in  bolečino v stegnu, zatem v hrbtu, nato pa je slišal še izstrelka iz zračne puške. Opazil je skupino oseb, med katerimi je bil tudi 39-letnik  z  zračno puško v roki. Osumljenega so policisti izsledili in mu zasegli  dve zračni puški. Nadaljuje se z zbiranjem informacij, osumljenemu sledi kazenska ovadba.

Ob  0.10  smo prejeli obvestilo, da skupina oseb na Kosovelovi v Izoli riše grafite.   Policisti   so  z  zbiranjem  obvestil  identificirali  48-letni domačinko. Sledi ji obdolžilni predlog po Zakonu o javnem redu in miru.

Preobremenjena prikolica

Včeraj se je na mejni prehod Dragonja pripeljal 36-letni državljan Slovenije, ki je z osebnim avtomobilom vlekel prikolico, na kateri je prevažal gliser. Ker je bila prikolica že na videz preobremenjena, so policisti odredili, da zapelje na tehtnico. Pri tem je bilo ugotovljeno, da znaša skupna masa prikolice (skupaj s tovorom – gliserjem) kar 2040 kg, največja dovoljena masa po določilih proizvajalca pa je 1100 kg. To pomeni, da je bila prikolica pretežka za kar 82 %. Zaradi kršitve določil 4. alineje 4. odstavka 31a. člena Zakona o cestah je bila vozniku izrečena globa v znesku 1000 evrov in prepovedana nadaljnja vožnja.

Tovrstne preobremenitve prikolic predstavljajo veliko nevarnost za udeležence v cestnem prometu.

Ilegalne migracije

V  preteklih  24 urah je bilo na območju PU Koper obravnavanih 18 ilegalnih migrantov.

Sorodni članki