Kronika: 16.10.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 41 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 128 klicev. Obravnavali so 5 prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lažjimi poškodbami, zasegli so  2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine in en vlom. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 5 primerih.

Dopoldan je na Belvederju 56-letni moški peš stekel proti svojemu vozilu, pri tem pa je trčil v pravilno vozeči osebni avto 40-letnika. Pešec se je lažje poškodoval, policisti pa so mu izdali plačilni nalog. Opozarjamo pešce, da pri prečkanju ceste upoštevajo prometna pravila (zelena luč na semaforju, prečkanje na prehodih za pešce). Pred prečkanjem se morajo vedno prepričati, da lahko to storijo varno. Voznike pa obenem opozarjamo, da vozijo še posebej previdno na mestih, kjer so označeni prehodi za pešce in nasploh v naseljenih območjih, kjer je možnost prečkanja pešcev. Pešcem tudi svetujemo, naj med prečkanjem ne uporabljajo mobilnih telefonov in poskrbijo za lastno varnost tudi tako, da so na cestah vidni (odsevi trakovi, dobro vidna oblačila…).

Ob 13.45 smo prejeli več klicev, da je na Šmarski prevrnjen osebni avto. Policisti so na kraju ugotovili, da je v prometni nesreči samoudeležena 65-letna voznica osebnega avtomobila iz Kočevja, ki je vozila od Dragonje proti Šmarjam, pri tem pa zaradi neprilagojene hitrosti na spolzkem in mokrem vozišču izgubila nadzor nad vozilom. Zdrsnila je po cestišču, nakar je z zadnjim desnim kolesom vozilo zadelo v robnik in se prevrnilo na levi bok. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v SB Izola na pregled, sledi ji globa.

Popoldan so policisti v Kopru zasegli osebni avto 36-letnemu vozniku z okolice Kopra, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Ob 21.30 pa so v Sečovljah zasegli vozilo 45-letnemu Mariborčanu, ki prav tako nima vozniškega dovoljenja.

Ob 21.50 so policisti v Gradišču so ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.03 mg/l, hitri test za droge pa je pokazal, da je voznik pozitiven na kokain in amfetamine. Strokovni pregled je odklonil. Vsem trem voznikom sledi obdolžilni predlog.

Okoli 2. ure ponoči je zagorelo vozilo v Kopru. Požar so pogasili gasilci, najverjetneje pa je prišlo do samovžiga. Dogodek se še preverja.

V Vanganelu je nekdo vlomil v hišo in lastnikom ukradel zlatnino in gotovino.

Ilegalne migracije

Na  območju  PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 26 oseb, ki  so nedovoljeno vstopile v Slovenijo. Postopki še potekajo.

Sorodni članki