Kronika: 09.10.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 122 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 4 primerih.

Ob 8. uri je bila prometna nesreča v Kopru, ki jo je zaradi prekratke varnostne razdalje povzročil 43-letni voznik mopeda (trčil je v osebni avto 32-letnega voznika). Povzročitelju je alkotest pokazal 0.0 alkohola, hitri test pa je bil pozitiven na opijate. Strokovni pregled je odklonil, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 12.48 so policisti v Ankaranu ustavili 61-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,65 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 22. uri pa so Bertokih ustavili 51-letnega voznika motornega kolesa, ki je napihal 0.81 mg/l, poleg tega je vozilu poteklo prometno dovoljenje in zavarovanje. Sledi obdolžilni predlog, vozilo so mu zasegli.

V Kopru so s cerkvenih vrat ukradli bakreno pločevino, v skupni vrednosti približno 800 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper smo v zadnjih 24ih urah obravnavali 23 ilegalnih migrantov: 10 državljanov Afganistana in 8 državljanov Nepala, 3 državljane Albanije in 2 državljana Kosova.

Spoštujte ukrepe za zajezitev epidemije, tako zaradi sebe kot zaradi drugih Zaradi izjemnega povečanja števila okuženih in s tem poslabšanja epidemiološkega stanja v državi bo policija v naslednjih dneh z različnimi oblikami dela, kot so skupni nadzori z zdravstvenim inšpektoratom in drugimi pristojnimi inšpekcijskimi službami, ugotavljanje kršitev v samostojnih nadzorih, varovanje javnih zbiranj, in pri izvajanju rednih nalog še bolj pozorna, ali se upošteva priporočila strokovnjakov in sprejete zakone ter odloke, ki odrejajo posamezne ukrepe za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni.

Čeprav so prepovedi, še posebej tiste, ki močno vplivajo na družabno življenje ljudi, za vsakega razumljivo neprijetne, pa je njihovo spoštovanje izjemnega pomena za dobro nas vseh. Še posebej zaradi najbolj ranljivih skupin, za katere bi bila okužba s koronavirusom lahko usodna.

Policisti zato znova pozivajo: Ravnajte odgovorno, spoštujte ukrepe za zajezitev epidemije koronavirusa, tako zaradi sebe kot tudi zaradi drugih, saj lahko le vsi skupaj z odgovornim in samozaščitnim vedenjem ustavimo širjenje virusa.

https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/106083-spostujte-ukrepe-za-zajezitev-epidemije-tako-zaradi-sebe-kot-zaradi-drugih

Sorodni članki