Kronika: 08.10.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 105 klicev. Obravnavali so 4 prometne nesreče z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami. Zasegli so 3 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 1 tatvino in 5 vlomov. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 5 primerih.

V Kopru na Vanganelski cesti je nekdo vlomil v poslovni objekt in ukradel gotovino.

V Izoli je na parkirišču nekdo vlomil v kombi, iz katerega je ukradel orodje, vredno 300 evrov.

Popoldan so policisti v Luciji ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila. Alkotest mu je pokazal 0,00 mg/l, zaradi suma, da vozi pod vplivom drog, je bil odrejen še postopek za prepoznavo znakov, ki so posledica prepovedanih drog. Hitri test je odklonil, prav tako tudi strokovni pregled. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, vozniku odrejeno pridržanje, sledi mu obdolžilni predlog.

V Kopru je nekdo vlomil v klet, iz katere je ukradel električni skiro znamke Blaupunkt in puhalnik za listje znamke Makita. Skupna škoda je približno 600 evrov.

Zvečer so policisti v Pradah ustavili voznika skuterja Piaggio ZIP 25. Zaradi suma, da je vozilo predelano, so ga zasegli in odredili tehnični pregled.

Ob 20.30 so v Luciji zasegli osebni avto 41-letnemu Izolanu, ker je vozil v času trajanja ukrepa prepovedi vožnje. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 1.22 so policisti v Bertokih ustavljali skuter (z dvema osebama), ki na znake policistov ni ustavil. Skuter sta odvrgla med trtami na Parencani, med Bertoki in Dekani, in pobegnila peš, vendar so ju policisti dohiteli in prijeli. Vozil je 20-letnik, poleg njega pa je bil 18-letnik. Vozilo so policisti zaradi suma predelave zasegli in odredili izredni tehnični pregled. Vozniku in sopotniku so na kraju izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru, ker nista upoštevala ukaza policistov, da se ustavita, poleg tega vozniku sledi obdolžilni predlog za kršitve po 37/4, 42/3, 45/8, 98/2, 101/10 ZPrCP in 25/6, 41/4 in 18/6 ZMV-1 (skupaj 2.240 evrov).

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper smo v zadnjih 24ih urah obravnavali 15 ilegalnih migrantov: na območju PP Kozina 10 državljanov Afganistana in 4 državljane Tadžikistana, na območju PP Ilirska Bistrica pa 1 državljana Sirije.

Sorodni članki