Prva zmaga koprskih košarkarjev

Košarkarji Kopra Primorske so v tretjem krogu državnega prvenstva prebili led in si priborili prvo zmago v sezoni 2020/2021. Z rezultatom 77:70 so bili boljši od ekipe ECE Triglav.

Koprčani so srečanje pričeli spodbudno, saj so s košem Urbana Durnika prešli v vodstvo, ki so ga zadržali do konca prve četrtine. Slednjo je zaznamovala zadržanost obeh ekip, saj se je zaključila z rezultatom 16:10 v korist domačih. Nadaljevanje obračuna je bilo izjemno izenačeno, saj so gostje s Kranja pritisnili na plin in s košem pred glavnim odmorom prešli v svoje prvo vodstvo. Prvi polčas se je zaključil z rezultatom 36:38.

Po šestih minutah igre so gostje dosegli najvišje vodstvo na tekmi, ko so po 26 minutah igre vodili z rezultatom 44:51. Vendar je takoj sledil odgovor kapetana tigrov, Luke Vončine, ki je, s košem za tri točke, vlil motivacijo v kri svojih soigralcev; slednji so le dve minuti kasneje prevzeli vodstvo. Košarkarji ECE Triglava so do konca četrtine prevzeli vodstvo in vodili s štirimi točkami prednosti. Zaključek tekme je zaznamovala borbenost tigrov, katero je, s svojimi prvimi točkami v 1. SKL, vnel Matic Hrabar. Tri minute pred koncem tekme so Koprčani, s košem Erjona Kastratija, prevzeli vodstvo, ki so ga nadgradili z delnim izidom 8:2 in tako končni rezultat postavili na 77:70.

Igralec srečanja je, z 20 točkami in 8 skoki, bil mladi slovenski reprezentant Jurij Macura. K domači zmagi je tudi ogromno pripomogla mirna roka Roka Nemaniča v ključnih trenutkih srečanja.

Sorodni članki