Kronika: 06.09.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 43 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 123 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 s hujšimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 2 primerih.

Ob 13.50 je bila prometna nesreča v Izoli. 44-letni Koprčan je peljal moped po Bazoviški ulici v Izoli. Ko je pripeljal do križišča z ulico Cankarjev drevored, je pričel zavijati proti centru Izole, pri vključevanju v cestni promet iz neprednostne na prednostno cesto pa ni pustil mimo voznika mopeda, 17-letnega državljana Kosova. Tako mu je sekal smer vožnje pri prečkanju prometnega pasu. Mladoletni voznik mopeda se je pri padcu huje poškodoval, odpeljan je bil v SB Izola. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Ob 18.17 so policisti v Dekanih ustavili 53-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,92 mg na liter izdihanega zraka. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Danes ob 10.12 so nas z DARSa obvestili, da je zaprt tunel Markovec, od Izole proti Kopru. Tovorno vozilo, katerega je vozil 42-letni državljan BiH, je namreč trčilo v ventilator, ker se mu je dvignil keson. Preverjanje okoliščin še poteka.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper smo v zadnjih 24ih urah obravnavali 24 ilegalnih migrantov.

Sorodni članki