Liga ABA: beograjski FMP premočen za koprčane

Kljub borbeni igri do zadnjega sodnikovega žvižga so košarkaši KK Primorske ostali brez zmage v predmestju Beograda. Domači FMP je bil boljši z rezultatom 84:65.

Le dva dni po tekmi 2. kroga, 1. SKL, v sklopu katere so gostovali v Šenčurju, so koprski tigri v Beogradu otvorili sezono regionalne Lige ABA. Domači košarkarji so obračun pričeli zelo razpoloženo, saj so po sedmih minutah igre vodili z rezultatom 21:4. Po minuti odmora, klicane s strani trenerja Andreja Žaklja, so tigri prestopili v višjo prestavo in do konca prve četrtine postavili delni izid 9:2. V drugem polčasu sta bili ekipi izjemno strelsko razpoloženi. Kapetan tigrov, Luka Vončina, je v drugi četrtini zadel štiri od petih metov za tri točke in tako tigre zadržal nad gladino vode. Prvi polčas se je zaključil z rezultatom 54:42.

Tretja četrtina pa je, v primerjavi z drugo, imela popolnoma nasprotno narativo. Obe ekipi sta bili izjemno nerazpoložljivi, kar nakazuje tudi delni rezultat 10:9 v korist domačih košarkarjev. Domači košarkarji so v zaključku srečanja obrambo osredotočili na kapetana tigrov, kar je z odlično igro izkoristil mladi tiger Jurij Macura. Domači košarkarji se niso obrnili nazaj in suvereno zadržali vodstvo do konca srečanja, ki se je zaključilo z rezultatom 84:65.

Najboljši posameznik v vrsti tigrov je bil Luka Vončina, ki je dosegel 17 točk (50% met za tri točke), štiri podaje in pet skokov. Jurij Macura je prav tako odigral izjemno tekmo, saj je 15 točkam dodal pet skokov.

Liga ABA, 1. krog:

Petek, 2. oktober:

FMP BEOGRAD : KOPER PRIMORSKA 84:65 (25:13, 29:29, 10:9, 20:14)

Koper Primorska: Vončina 17 (4 podaje, 5 skokov), Macura 15 (6 skokov), Radulović 9 (5 skokov), Nemanič 8, Durnik 7, Kastrati 5 (3 skoke), Rojc 4 (3 podaje, 3 skoke), Hrabar, Flerin, Šuster.

Sorodni članki