KK Primorska zabeležila drugi zaporedni poraz

Košarkarji Kopra Primorske, so po odlični predstavi v prvem polčasu, popustili in zmago prepustili domači ekipi s Šenčurja, slednja je bila boljša z rezultatom 89:80.

Dva dni pred velikim začetkom Lige ABA, so tigri, v sklopu 2. kroga 1. SKL, gostovali v Šenčurju pri Kranju. Gostje z obale so srečanje pričeli spodbudno, saj so po treh minutah igre postavili delni izid 10:2. Štiri minute kasneje so že vodili z rezultatom 19:5. Domača ekipa je pred koncem prve četrtine stopila na plin in se tigrom približala na le 9 točk zaostanka. Košarkarji Šenčurja so sredi druge četrtine postavili delni izid 13:5 in tako, 90 sekund pred iztekom prvega polčasa, rezultat izenačili na 37:37. Erjon Kastrati je, ob izteku prvega polčasa, zadel koš čez celotno igralno površino in tako ekipi v garderobo poslal z rezultatom 41:45.

Drugi del tekme je pripadal domači ekipi, ki je po štirih minutah igre prešla v vodstvo, katerega je suvereno zadržala do konca srečanja. Končni rezultat tekme je bil 89:80.

Najboljši posameznik v vrsti tigrov je bil Erjon Kastrati, ki je dosegel 26 točk s 70 odstotnim metom iz igre in 80 odstotnim metom za tri točke.

Sorodni članki