KK Primorska priznala premoč Helios Sunsov

Košarkarji Kopra Primorske so po mesecih negotovosti odigrali prvo uradno tekmo nove košarkarske sezone. V domači Areni Bonifika so morali priznati premoč ekipi Helios Suns s 60:77.

Na prvi tekmi nove sezone 2020/2021 so koprski tigri, kljub prenovljeni zasedbi, prikazali borbenost in željo po zmagi. Prve pike tigrov v novi sezoni je dosegel Jurij Macura, ko je po 20 sekundah tekme svoje moštvo pripeljal v vodstvo z 2:0. Po šestih minutah igre je Matej Rojc rezultat izenačil na 15:15. Gostujoči košarkarji so nato postavili delni izid 9:0 in posledično so dobili prvi četrtino z rezultatom 17:24. Druga četrtina je pripadala košarkarjem Heliosa, ki so ob odhodu v slačilnico vodili že s 16 točkami prednosti.


Foto: Aleksander Golob

Gostujoči košarkarji so drugi del tekme nadaljevali tako, kot so zaključili prvega. Dobri predstavi kapetana tigrov Luke Vončine in razpoloženega Urbana Durnika (8/13 met iz igre) nista zadostovali za zmago, ki je pripadala gostom s 60:77.

Najbolj razpoložen košarkar v dresu tigrov je bil Urban Durnik, ki je dosegel 16 točk; dve manj je dodal kapetan Luka Vončina. Tigri bodo v sredo, 30.9.2020, ob 20. uri, v okviru drugega kroga 1. SKL, gostovali pri ekipi Šenčurja.

Sorodni članki