Kronika: 28.09.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 115 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 412 klicev. Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 z lažjimi poškodbami in dve s hujšimi poškodbami. Zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin in 2 vloma. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 14 primerih.

25. 9.

Izpred trgovskega centa v Kopru je nekdo ukradel zaklenjeno gorsko kolo Cube, črno-bele barve, vredno 600 evrov.

Ob 22. uri je 34-letni domačin v enem od piranski lokalov pod vplivom alkohola kričal na natakarja, ker ga ni želel postreči z alkoholno pijačo, zatem pa ga je z glavo udaril v obraz in ga poškodoval. Po prihodu policistov na kraj se ni umiril, ampak je nadaljeval s kričanjem in grožnjami. Odredili so mu pridržanje in izdali plačilni nalog (po 6/2 in 22/1 Zjrm-1).

Ob 22.30 pa smo dobili prijavo, da je prijavitelja iz Šenčurja in njegovega prijatelja iz Kranja napadel neznanec. V lokalu naj bi se pričela pogovarjati z dvema moškima, eden od njiju pa ju je iznenada napadel in ju pričel pretepati, kasneje se je v pretep vključil še drugi, takrat še neznani moški. Ko sta uspela pobegniti, sta s kraja odšla tudi nasilna moška. Prijatelja so oskrbeli v SB Izola. Policisti so pričeli intenzivno zbirati obvestila o dogajanju. Naslednji dan dopoldan so glede na opis na Gortanovi ulici prijeli osumljena pretepanja ponoči, in sicer dva državljana Srbije. Oškodovanca sta opravila prepoznavo, Srboma, starima 28 in 25 let, pa sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nasilništva.

26. 9.

Iz garažne hiše na Fornačah so ukradli dve električni kolesi (z nosilca na avtomobilu): moško treking električno kolo, znamke Crussis, tip Scross, modro črne barve, vredno 1.200 evrov, in žensko treking električno kolo, znamke Cube, črne barve, vredno 1.500 evrov.

Gostom iz hotela v Izoli pa so iz zaklenjene kolesarnice ukradli tri, s ključavnicami zaklenjena, kolesa: cestno kolo znamke LookS95, črne mat barve, z električnimi prestavami Shimano Di2, gorsko kolo znamke Cube Access WS Aqua N”GREEN, črno zelene barve in gorsko kolo znamke Cube AIM29, svetlo turkizne barve.

Ob 21.40 so policisti na hitri cesti pri Kopru ustavili 63-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Materije. Opravljen preizkus lkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,66 mg/l. Odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 23.55 je bila prometna nesreča v Jagodju, ker je 29-letni voznik osebnega avtomobila izsilil prednost 68-letnemu vozniku. Povzročitelj je napihal 0,54 mg/l, izdan mu je bil plačilni nalog.

27. 9.

Nekaj minut čez polnoč so v Portorožu zasegli osebni avto 45-letniku, ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 9.57 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Hrvatinih. Policisti so na kraju ugotovili, da je 48-letni voznik osebnega avtomobila s Hrvatinov pripeljal s stranske ulice in pri tem izsilil prednost motoristu, 26-letnemu Koprčanu, ki je padel in si poškodoval zapestje. S SB Izola so nas obvestili, da je motorist huje poškodovan. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Ob 13. uri smo bili obveščeni, da je na kolesarski poti od Kopra proti Izoli padel kolesar. Med vožnjo mu je nenadoma zablokirala prednja zavora in je padel preko krmila. Huje poškodovanega Pirančana so odpeljali v SB Izola (zlom zapestne koščice leve roke in zlom nosnega pretina).

Ilegalne migracije

V zadnjem vikendu so policisti obravnavali 144 ilegalnih migrantov (133 je bilo prijetih, 11 so nam vrnili italijanski varnostni organi). Prijeta sta bila tudi dva vodiča, državljan Srbije in državljan Irana, ki bosta kazensko ovadena (opis v nadaljevanju). Vsi postopki še potekajo.

Sorodni članki