Dnevi bakalaja vabijo na okusne jedi iz polenovke

V nizu izolskih kulinaričnih akcij do 27. septembra v Izolo vabijo Dnevi bakalaja. Turistično združenje s pobudo, h kateri se priključujejo izolski gostinci, skrbi za promocijo Izole kot kulinarične destinacije, poleg tega pa vključene ponudnike nagovarja k uporabi svežih, lokalnih sestavin. V kulinarično akcijo se bo vključilo 15 izolskih gostincev, ki vas bodo gostili v prijetnem ambientu svojih gostilnic in restavracij.

Bakala so v času naših »nonotov in non« kot praznično jed običajno postregli v postnem času pred božičnimi ali velikonočnimi prazniki, v sodobnosti pa si je priljubljeni ribji namaz nadel mnogo preobleke in kot del istrske kulinarike postal nepogrešljiv predvsem kot hladna predjed.

Kulinarične akcije so vitalni del iniciative Kilometer nič, ki v zavesti izolskih gostincev in domačinov ohranja pomen uporabe izdelkov iz neposrednega okolja in nenazadnje s tem tudi obiskovalcem ponuja avtentično kulinarično izkušnjo. Turistično združenje tekom kulinaričnih akcij poskrbi s promocijo poskrbi, da kulinarična zgodba doseže kar se da veliko število ljudi.

Več o prireditvi najdete na https://www.visitizola.com/okusi/dnevi-bakalaja-scepec-tradicije-in-kancek-sodobnosti

Sorodni članki