Kronika: 15.09.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 67 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 223 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami. Zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine in 4 vlome. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 9 primerih.

Ob 11.14 je 22-letnik iz Radencev peljal z osebnim avtomobilom od Strunjana proti Izoli, kjer je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred njim ustavljajoč se osebni avto, ki ga je peljal 24-letni domačin. Tega je odbilo v tovorno vozilo pred njim, v katerem je bil 65-letni voznik s Celja, tega pa še v osebni avto 37-letne Lucijčanke. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog po 44/5-2 ZPrCP.

V Kortah je nekdo vlomil v hišo, iz katere je odnesel tri sončne panele 500 Watt, Makita vrtalnik, dva displaya za računalnik, prenosni rezkar Gravtoceh, prenosni računalnik, prenosno žago za veje na baterijo, škarje za travo, kosilnico, samohodko, razdelilnika za sončne panele in druge tehnične stvari. Škode je za 3000 evrov.

Koprski policisti so odredil izredni tehnični pregled za moped znamke Gillera runer 50. 16-letnemu Dekančanu sledi obdolžilni predlog.

V Ankaranu je nekdo ukradel odklenjeno električno gorsko kolo znamke CANYON, tip Neuron, črne barve, vredno 3.800 evrov.

Ob 19. uri so policisti v Luciji ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila iz Ljutomera. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0.00 mg/l. Zaradi suma, da vozi pod vplivom prepovedanih drog, je bil opravljen postopek za prepoznavo znakov, ki so posledica prepovedanih drog. V postopku je bilo ugotovljeno, da je pozitiven, zato je bil opravljen hitri test za droge, ki je bil prav tako pozitiven na kanabis. Odrejen strokovni pregled je odklonil. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 2.20 pa so v Portorožu ustavili osebni avto, ki ga je vozil 27-letni državljan Srbije (začasno prebiva v Luciji). Oseba ima prepoved vožnje v Sloveniji s tujim vozniškim dovoljenjem, alkotest pa mu je pokazal 0,88 mg/l. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 39 ilegalnih migrantov, 20 so nam jih vrnili italijanski varnostni organi.

Sorodni članki