Kronika: 14.09.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 174 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 591 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 z lažjimi poškodbami. Zasegli so 7 vozil. S področja kriminalitete so obravnavali 14 tatvin in 3 vlome. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 32 primerih.

Petek, 11. 9.

Ob 9. uri so piranski policisti na cesti Obala v Portorožu ustavili 17-letnega mopedista. Odredili so mu izredni tehnični pregled, ki je pokazal nedovoljeno predelavo mopeda, zato so mu ga policisti zasegli. Ob 18.27 so zaradi nedovoljene predelave v Portorožu zasegli še en skuter, in sicer 14-letniku iz Parecaga. Zoper oba mladoletnika sledi obdolžilni predlog.

Na kolesarski poti od Ankarana proti Serminu sta ob 15. trčila kolesarja. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 15-letni kolesar, ki je trčil v 56-letnika. Oba sta bila lažje poškodovana. Zoper povzročitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog.

Ob 20. uri so policisti v Luciji 27-letnemu domačinu zasegli neregistriran skuter, ki ga je vozil brez vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni
predlog.

Pred avtokampom Jadranka v Izoli sta ob 20.20 trčila osebni avtomobil in moped. Nesrečo je zaradi neupoštevanja pravil prednosti povzročil 37-letni voznik osebnega avtomobila, ki je izsilil prednost 16-letnemu vozniku skuterja, ki se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Oba udeleženca sta bila preizkušena z alkotestom, ki je pri obeh pokazal rezultat 0.00 mg/l. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Iz parkirišča v portoroški marini je nekdo ukradel dve gorski kolesi Autor
RST Matrix, črne barve, in Scott Scale, črne barve. Lastnika je storilec
oškodoval za več kot 2.000 evrov.

Neznani storilec je tekom dneva vlomil v stanovanjsko hišo v Sv. Petru. Iz notranjosti hiše je ukradel gotovino. Policisti o storilcu še poizvedujejo, bsledi kazenska ovadba.

Sobota, 12. 9.

Preko noči je nekdo na Stjenkovi ulici v Kopru odtujil skuter Gilera Runner, reg. št. KPC1-093 . Policisti o kaznivem dejanju še zbirajo obvestila, sledi kazenska ovadba. Škode je za 600 evrov.

Ob 13.30 je v Hrvatinih prišlo do prometne nesreče med 51-letno voznico osebnega avtomobila in 12-letnim otrokom, ki je vozil električni skiro. Prometno nesrečo je povzročil otrok, ki se je lažje poškodoval. Sledi hitri postopek za starša.

Koprski policisti so ob 20.24 posredovali v stanovanju v Kopru, kjer sta se sprla bivša zakonca. Ker sta oba kršila določila Zakona o varstvu javnega reda in miru so obema izdali plačilni nalog. Ženska se ni umirila niti po prihodu policistov in jih na kraju žalila in jim grozila, so zoper njo odredili pridržanje.

Nedelja, 13. 9.

Preko noči je neznanec na ulici II. prekomorske brigade v Kopru ukradel skuter znamke Piaggio Zip 25, reg. št. KP0Z-T9, rdeče barve. Lastnika je s tatvino oškodoval za 700 evrov.

V dopoldanskih urah je nekdo iz vozila, ki je bilo parkirano na makadamskem parkirišču za tržnico v Kopru, ukradel električno kolo znamke Scott, sive barve, vredno 3.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 14. uri smo prejeli informacijo o pogrešani mladoletni Naayi Čok Valečič. V iskanje pogrešane 12-letnice je bilo vključenih več rednih policijskih patrulj, vodniki službenih psov, operater drona in tudi policijski helikopter. Oseba je bila ob 19.20 najdena živa in zdrava.

Nekdo je vlomil v hišo v Portorožu in lastnikom ukradel večjo vsoto gotovine in več kosov zlatega nakita.

Najdeno kolo in zaščitna motoristična čelada

Policisti PP Koper so v avgustu našli gorsko kolo, znamke GIANT, sivo – modre barve.

Prav tako avgusta so obravnavali kaznivo dejanje in pri tem našli in zasegli motoristično zaščitno čelado, rumene-črne in rdeče barve, z nalepko SMK HELMETS.

Za enkrat ni bilo ugotovljeno, da bi predmeti izvirali iz kaznivega dejanja. Če kdo kolo ali zaščitno motoristično čelado prepozna, naj se zglasi na Policijski postaji Koper.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 69 ilegalnih migrantov, 20 so jih vrnili italijanski varnostni organi.

Sorodni članki