Kronika: 09.09.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 152 klicev. Obravnavali so 2 prometni nesreči z materialno škodo, 4 z lažjimi in 1 s hujšimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 4 tatvine. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 8 primerih.

Policisti so imeli dopoldan v postopku 51-letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila  iz Dekanov, ki je vozil v času veljavnega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Voznik je napihal 1,11 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Popoldan je na kolesarski med Strunjanom in Izola padla 31-letna kolesarka iz Nemčije, ker je prehitro pripeljala v ovinek. Zaradi suma lahke telesne poškodbe je bila odpeljana na opazovanje in kontrolni pregled v bolnico Izola. Izdan ji je bil plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti.

Ob 15. uri je 20-letni Koprčan peljal z osebnim avtomobilom po Tomšičevi ulici proti Olmu v Kopru, 16-letni Koprčan pa je z mopedom peljal od pekarne proti banki in na Tomšičevi ulici zapeljal z mopedom na prehod za pešce, kjer je zavil v levo na desno smerno vozišče po Tomšičevi, v trenutku, ko je do prehoda pripeljal osebni avto in trčil v zadnji del mopeda. Po trčenju je 16-letnik padel in se poškodoval. Odpeljan je bil v SB Izola. V postopku so policisti posumili, da je moped predelan, zato je bil odrejen izredni tehnični pregled. Mladoletnemu vozniku mopeda sledi obdolžilni predlog zaradi vožnje po površini, ki temu ni namenjena, in ker je uporabljal vozilo, ki je bilo predelano (ugotovljeno, da doseže 62 km/h), vozniku osebnega avtomobila pa je bil izdan plačilni nalog (po 45.
čl. ZPrCP).

Ob 15.27 je v Izoli 35-letna voznica osebnega avtomobila iz Izole trčila v osebni avto, ki ga je peljal državljan Italije. Povzročiteljica je napihala 0,49 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog za prekratko varnostno razdaljo in zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Državljan Italije in njegova sopotnica sta se v nesreči lažje poškodovala.

V Strunjanu je nekdo popoldan ukradel gorsko kolo znamke SCOTT, svetlo sive barve, vredno 1500 evrov, ki je bilo priklenjeno na ograjo. V Kopru (pri mestni plaži) pa je nekdo med 22.00 uro in 24.00 uro ukradel moped znamke ZIP 25, črne barve, vreden 450 evrov.

Ob 18.10 so policisti na avtocesti, pred tunelom Dekani, opazili peško. Ženska je pričela skakati po avtocesti, zato so zoper njo morali uporabiti prisilna sredstva. Z lastnim vedenjem je namreč ogrožala sebe in druge. Ker ni imela pri sebi osebnih dokumentov in ni bilo mogoče drugače potrditi njene identitete, je bila privedena na policijsko postajo, kjer je bil opravljen identifikacijski postopek. Ugotovili so, da gre za 21-letno državljanko Romunije. Izdan ji je bil plačilni nalog (po ZPrCP 30/17, ZTuj-2 147/1, ZJRM-1 7/2 in 22/1).

Ponoči je v Izoli nekdo s parkiranega bagerja znamke Bobcat ukradel stroj za mulčanje, težak 200 kg, in napravo za hitri priklop. Škode je za 4000 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 4 ilegalne migrante. Vsi postopki še potekajo.

Sorodni članki