Kronika: 07.09.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu 24ih urah intervenirali v 144 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 469 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 z lažjimi poškodbami in 1 s hujšimi poškodbami, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 10 tatvin ter eno drzno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 18 primerih.

4. 9.

Popoldan so bili policisti napoteni v Piran, kjer je pred restavracijo nekdo oškodovanki s klopce ukradel plažno torbo, s ključi vozila, gotovino in telefonom Huawei . Policisti so z zbiranjem informacij ugotovili, da je do klopce prišel 48-letni domačin, izkoristil odsotnost (oškodovanka se je kopala) in ukradel torbo. Policista sta osumljenega, sicer povratnika kaznivih dejanj, kmalu našla v Piranu in mu zasegla vse ukradene predmete, skupaj vredne približno 800 evrov. Predmete so vrnili lastnici, domačinu pa sledi kazenska ovadba.

Popoldan je na cesti od Strunjana proti Belvederju padla kolesarka, 22-letna državljanka Slovaške. Po klancu navzdol je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala v levo na travnato površino, kje je padla preko škarpe na spodnjo teraso in poškodovana obležala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v SB Izola (hujše poškodba – zlom ključnice). Sledi ji plačilni nalog.

5. 9.

Ponoči so v Marezigah ustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil neregistrirano vozilo, brez vozniškega dovoljenja, alkotest mu je pokazal 0,34 mg/l. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Takoj zatem so v Luciji ustavili 41-letnega domačina, ki je vozil moped. Odrejen alkotest je pokazal 1,28 mg/l, odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ponoči je v Pobegih nekdo ukradel zaklenjeno kolo z motorjem znamke Piaggio vespa S50 2T, reg. KP HM-02, vredno 1500 evrov.

Dopoldan so 14-letniku v Luciji zasegli moped znamke Piaggio FLY, ker je bil predelan (presega največjo dovoljeno konstrukcijsko hitrost). Sledi obdolžilni predlog.

Ob 23.40 so imeli policisti v Kopru v postopku 16-letnega voznika neregistriranega mopeda. Zasegli so mu približno 20 gramov konoplje in manjšo tehtnico. Po zaključenih postopkih mu sledi obdolžilni predlog in kazenska ovadba.

6. 9.

Popoldan so v Škofijah ustavili 55-letnega državljana Italije, ki je napihal 0,69 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V Kopru je nekdo državljanu Italije ukradel gorsko kolo znamke Leecougan, tip Quest, črne barve z modro belim napisom, vredno 1500 evrov. Značilnost kolesa je, da ima debelejše gume in zelo široko krmilo ter je vzmeteno spredaj in zadaj. Kolo je bilo parkirano v prostoru za kolesa ob vhodu na plažo v Žusterno ter zaklenjeno skupaj še s tremi kolesi, z isto ključavnico. Ostala kolesa so ostala na mestu.

7. 9.

Ponoči so nas obvestili s SB Izola, da je pri njih 12-letni otrok, ki naj bi na Ul. Istrskega odreda v Kopru s pločnika stekel za žogo, pri tem pa je vanj trčila neznana voznica z vozilom. Voznica naj bi želela poklicati policijo, vendar naj bi jo od tega odvrnila mati udeleženega otroka, ki je sina odpeljala v SB Izola. Otrok je lažje poškodovan, policisti pa še zbirajo informacije.

Ob 2.48 so policisti v Izoli ustavili osebni avto, v katerem so bili voznik in trije potniki, vsi s Kopra in okolice Kopra. Pri 19-letnemu vozniku so opravili test na droge, ki je bil pozitiven. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in odrejen strokovni pregled. Njegov še ne 18-letni sopotnik je bil v tako slabem zdravstvenem stanju, da so na kraju potrebovali PHE, pri sebi pa je imel tudi nekaj zavitkov konoplje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Ob 9.15 so policisti na Južni cesti v Izoli ustavljali osebni avto, vendar ta na znake ni ustavil, ampak je pospešil vožnjo. Kljub temu je kmalu ustavil vozilo, voznik pa pobegnil peš. Čez kakšno minuto so policisti prijeli 33-letnika. Ugotovili so, da sta na vozilu nameščeni različni registrski tablici, preizkus z alkotestom je vozniku pokazal 0.19 mg/l, strokovni pregled pa je odklonil, vozil je tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka 4. 9. 2020 od 6.00 ure, do danes, 7. 9. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 27 oseb (17 so vrnili italijanski varnostni organi).

Sorodni članki