Varno na kolesu

Slovenski šolarji so po poletnih počitnicah ponovno sedli za šolske klopi, z novim šolskim letom pa se vrača tudi program Varno na kolesu, največji kolesarski projekt za osnovnošolce v Sloveniji. Od leta 2012 je namreč združil že več kot 26.000 šolarjev in šolark iz več kot 250 slovenskih osnovnih šol ter tudi letos nadaljuje svojo pot ozaveščanja o varnosti v prometu. Mladi kolesarji in kolesarke se bodo v sklopu inovativnih, tematskih in zabavnih nalog spoznavali s cestnoprometnimi predpisi, se s pomočjo zanimivih kolesarskih aktivnosti pripravljali na varno vključitev v promet in se obenem še potegovali za privlačne praktične in denarne nagrade.



Programu Varno na kolesu se lahko pridružijo vse osnovne šole, in sicer s prijavo prek spletnega obrazca do 15. septembra 2020. Naloge so kot v preteklih letih razdeljene na dva sklopa, ki sta namenjena:

  • petošolcem, ki bodo v letošnjem šolskem letu opravljali kolesarski izpit (RAZPIS A),
  • vsem ostalim učencem od 1. do 9. razreda (RAZPIS B).

Poleg ozaveščanja o varnosti v prometu program letos postavlja v ospredje tudi pomen kolesa kot trajnostnega prevoznega sredstva in v čim večjem številu spodbuja mlade, da svoj prosti čas preživljajo aktivno in z ozirom na okolje.

Spletni obrazec za prijavo >>>

Sorodni članki