Aluminij v disciplinskem postopku, tri točke Mariboru

Nogometni klub Aluminij iz Kidričevega je v nedeljo obvestil Nogometno zvezo Slovenije, da se ekipa ne bo udeležila tekme 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije proti Mariboru. NZS je bila prisiljena odpovedati zadnjo tekmo uvodnega kroga jubilejne tridesete sezone, stekli pa so tudi postopki proti klubu.

Aluminij je na NZS 20. 8. naslovil prošnjo za prestavitev tekme z Mariborom, ki pa ni bila v skladu s 15. členom Tekmovalnega pravilnika NZS, ki govori o tem, da se predlaga preložitev v primeru vsaj dveh reprezentančnih vpoklicev, kakor tudi ne v skladu s COVID-19 sklepi, ki opredeljujejo, da mora tekma biti odigrana v prvem prostem terminu, vendar ne prej kot pet dni od zadnjega dne, ko ima klub nezadostno število igralcev. V primeru Aluminija je bila tekma z Mariborom na sporedu šesti dan.

Vodja tekmovanj NZS je 21. avgusta ugotovil, da na podlagi veljavnih predpisov in sklepov pristojnih organov tekmovanj NZS ni bil izkazan upravičen razlog, kakor tudi niso bili podani pogoji za prestavitev tekme, zato prošnji za prestavitev tekme ni ugodil.

Ker se nogometaši iz Kidričevega niso udeležili tekme v Mariboru, je bila tekma po uradni dolžnosti registrirana z rezultatom 3:0 za Maribor, zaradi neodigrane tekme pa je vodja tekmovanj predal NK Aluminij v disciplinski postopek. Na sklep Vodje tekmovanj NZS je možna pritožba v osmih dneh.

Nogometna zveza Slovenije

Sorodni članki