Kronika: 21.08.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 185 klicev. Obravnavali so 4 prometne nesreče z materialno škodo, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine in 3 vlome. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 9 primerih.

Na izolski plaži je nekdo kopalcu ukradel denarnico, v kateri je imel dokumente, bančno kartico in 300 evrov gotovine.

OPOZORILO: Na plažo ne nosito večje vsote gotovine, dokumentov in dragih telefonov, v avtomobilih pa ne puščamo torbic (vsaj ne na vidnih mestih), saj je to pravi magnet za tatove!

Popoldan so poklicali z avtokampa v Strunjanu, kjer so imeli težave z moškim, ki se je valjal po tleh in kadil marihuano, kričal in grozil. Ob prihodu na kraj je še vedno kričal in grozil, po opozorilu policistov pa se ni pomiril.  Policisti so kršitelja iz okolice Ljubljane večkrat opozorili,
umiril se je šele po uporabili prisilnih sredstev za vezanje in vklepanje. Pred tem so pri njemu našli vrečko s posušenimi rastlinskimi delci in
manjši zavojček kokaina. Drogo so mu zasegli in bo opravljena analiza, kršitelju so odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog zaradi kršitve ZJRM (po 6/1, 7/1 in 22/1 ZJRM).

Med 18.00 in 1.00 ure je nekdo iz hiše v Portorožu, v katero je vlomil, ukradel gotovino, verižico Swarovski in moško ročno uro.

Ob 7.23 so policisti bili obveščeni, da so varnostniki na parkirišču, pred enim od nakupovalnih centrov v Kopru, našli kovček. Zavarovali so kraj in poklicali policijo. Na kraj so bili napoteni bombni tehniki Specialne enote Policije, ki so kovček razstrelili. V njem je bila le plastenka z vodo. Zadeva je bila zaključena ob 9.34.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper je bilo od 6. ure 20. 8. 2020 do 6. ure 21. 8. 2020 obravnavanih 16 ilegalnih migrantov. Postopki še
potekajo.

Ob 7.40 danes zjutraj pa so policisti pri Belvedurju ustavili osebni avto Renault, v katerem je bilo devet oseb. Po prvih zbranih informacijah
je osem ilegalnih migrantov, voznik pa je državljan Romunije, ki je osumljen kaznivega dejanja. Vsi postopki še potekajo.

Sorodni članki