Kronika: 03.08.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 197 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 632 klicev. Obravnavali so 32 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 z lažjimi poškodbami. Zasegli so 6 vozil. S področja kriminalitete so obravnavali 20 tatvin in 8 vlomov. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 33 primerih.

31. 7.

Zvečer so imeli redarji v Portorožu težave z domačinko. Redarja sta namreč opozorila žensko, ki je sprehajala psa brez povodca po plaži Portorož, ta pa je enega od njiju brcnila in ugriznila. Po prihodu policistov na kraj se ni hotela umiriti, pa tudi ni hotela podati osebnih podatkov, poleg tega je zmerjala policiste. Odrejeno ji je bilo pridržanje po 109/2 ZP in ugotovljena identiteta 29-letne ženske iz Slovenj Gradca. V postopku so ji zasegli tudi en gram posušenih rastlinskih delcev – sum na konopljo, kar je bilo poslano na ekspertizo. Sledi ji kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja za oškodovana redarja ter za kaznivo dejanje grožnje. Odrejen je bil strokovni pregled na alkohol, mamila in zdravila. Poleg tega so ji izdali plačilni nalog za več kršitev: po 6/1, 7/2 in 22/1 ZJRM.

Ob 22.43 pa so dobili obvestilo, da je iz Pirana pravkar odpeljal osebni avto, ki ga pelje pijan voznik. Policisti so ga ustavili, 50-letni voznik z okolice Portoroža je napihal 1,23 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, odrejeno pridržanje, sledi obdolžilni predlog po 105/5-4 ZPrCP.

Nekdo je vlomil v lokal v Izoli. Ukradel je gotovino in prenosno kovinsko blagajno.

1. 8.

Ob 1 uri je v izolskem lokalu domačin metal steklenice in se hotel pretepati. Policisti so 35-letniku odredili pridržanje in mu napisali plačilni nalog po 6/1 in 22/1 ZJRM.

Ob 6.53 smo bili obveščeni, da pred lokalom v Portorožu ovira promet in hodi po cesti vinjen moški, na plaži je kričal na delavca javnega podjetja in ga žalil. Pri tem je tudi stresal smeti iz smetnjaka. Zatem se je ulegel na vozišče. Hotel je tudi skočiti v vodo, vendar so mu zaradi njegove vinjenosti to preprečili tam zaposleni. Ob prihodu policistov na kraj je žalil tudi njih, zato so mu odredili pridržanje. 46-letniku iz Velenja je bil izdan plačilni nalog po 6/1, 7/1, 7/2 in 22/1 ZJRM ter 83/9-1 ZPrCP.

Na PP Piran so dobili prijavo tatvine mopeda, parkiranega v Piranu pred hišo, Piaggio Vespa Primavera, reg. št. KPUK-51. V prostoru pod sedežem je bila še jakna znamke Colmar, ključi osebnega avtomobila in dokumentacija mopeda. Lastnik je oškodovan za 2700 evrov.

Popoldan so pri Kubedu zasegli neregistriran moped Tomos A3. 20-letni Koprčan tudi nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V enem od portoroških hotelov je nekdo iz sobe gostu s Slovaške ukradel moško uro znamke Louis Erard, vredno 1000 evrov, gotovino in star mobilni telefon znamke Lenovo, vreden 120 evrov.

Ob 19.55 so prejeli klic, da se v avtokampu v Izoli pretepa več oseb. Policisti so na kraju ugotovili, da je 46-letnik iz Ljubljane opozoril 44-letnega Mariborčana, ker je uriniral ob njegovi prikolici. Ta se je tako zjezil, da ga je pričel pretepati, pri tem pa sta mu pomagala prijatelja, oba iz Maribora. Po zaključenih policijskih postopkih sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nasilništva.

Ob 22.55 sta v Kopru trčila dva skuterista. Prometno nesrečo je povzročil 15-letni voznik, ki je vozil po kolesarski stezi po Ankaranski cesti, kjer je v krožišču zapeljal na nasprotni vozni pas kolesarske ceste in pri tem trčil v pravilno vozeče kolo z motorjem, katerega je peljal 17-letni voznik. Po prvih podatkih sta oba voznika lažje poškodovana, povzročitelju sledi obdolžilni predlog.

2. 8.

Nekaj čez polnoč so policisti v Seči zasegli moped 66-letnemu vozniku, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Portorožu pa so ob 3. uri zasegli osebni avto 32-letnemu Koprčanu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ponoči je nekdo vlomil v hladilnik za sladoled pri trafiki v Portorožu in pobral ven sladolede.

Ob 11.15 so policisti v Seči ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,84 mg/l alkohola. Odrejeno mu je bilo pridržanje, začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V Sv. Antonu je nekdo iz odklenjene garaže stanovanjske hiše ukradel kolo znamke Trek, tip serije 1200, vredno 500 evrov.

V Žusterni pa so ukradli žensko treking kolo znamke Trek, tip 7200, vredno 250 evrov.

Ob 16.50 so policisti na Kraljevi ulici v Kopru ustavili mladoletnega voznika skuterja, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 17.30 nas je poklical občan in povedal, da je v industrijski coni Sermin opazil mlajšega fanta, ki se vozi s skuterjem Piaggio NRG power 50, ki mu je bil ukraden 31. 7. 2020. Policisti so kmalu izsledili 22-letnega domačina. Na ukradenem skuterju je bila polomljena ključavnica. Obveščena državna tožilka je odredila privedbo na zaslišanje, zato je bilo Koprčanu odrejeno pridržanje po 157/2 ZKP. Sledi mu kazenska ovadba.

Nekdo je vlomil v tri lesene hiške na Ukmarjevem trgu v Kopru. Iz prve je ukradel prenosno blagajno z 200 evri blagajniškega minimuma, iz druge 200 evrov gotovine in tablični računalnik, iz tretje pa mobilni telefon in tablico za blagajno.

3. 8.

Ponoči je nekdo v Kopru vlomil v avtodom in državljanki Nemčije ukradel žensko torbico z mobilnim telefonom in tremi potnimi listi.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka, 31. 7. 2020 od 6.00 ure, do danes, 3. 8. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 28 oseb.

Sorodni članki