Kronika: 31.07.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 59 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 197 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali 7 tatvin in en vlom. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 9 primerih.

Ob 14.22 je mestni redar v Ankaranu zadržal moškega, ki je grozil njemu in kopalcem. Policisti so na kraju ugotovili, da je 61-letni domačin prišel v spor s skupino na plaži in z redarjem. Nanje je kričal in jim grozil. Zaradi kršitve določil I. odstavka 7. člena ZJRM-1 mu je bil na kraju izdan plačilni nalog. Kasneje, po zaključenem prvem postopku, so ga policisti v Ankaranu ustavili, ko je vozil osebni avto. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,99 mg/l alkohola. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Na plaži v Izoli je nekdo obiskovalcem z Bleda, medtem ko so se kopali, ukradel torbico, v kateri so bili ključi osebnega avtomobila, dokumenti, denar, mobitel.

V Portorožu je nekdo iz apartmaja v pritličju ukradel žensko torbico z dokumenti in gotovino.

Zvečer je državljan Nemčije prijavil, da mu je nekdo iz osebnega avtomobila, parkiranega v Izoli, ukradel denarnico z gotovino, dokumenti,
bančnimi karticami.

Ne pozabite na samozaščitno ravnanje. Na plažo ne nosite vrednejših predmetov, gotovine, dragih telefonov. To pustite na varnem mestu (ne na sedežu v avtomobilu!). Če imate s seboj na plaži vrednejše predmete, jih ne pustite brez nadzora.

Ob 18.43 so Policijo poklicali z enega od lokalov v Izoli in povedali, da nekdo hodi z nožem v roki po ulici. Policisti so hitro izsledili 41-letnega domačina. Nož so mu zasegli, mu odredili pridržanje in izdali plačilni nalog zaradi kršitev ZJRM čl. 7/1 in čl. 11/2.

V zadnjih dveh tednih je nekdo s plovila v portoroški marini ukradel izvenkrmni motor znamke Yamaha 5, vreden 900 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 30. 7. 2020 od 6.00 ure, do danes, 31. 7. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 25 oseb.

Sorodni članki