Kronika: 28.07.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 172 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin in 4 vlome. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 8 primerih.

Dopoldan so nas poklicali z ene od prodajaln na Dolinski v Kopru in povedali, da v garažni hiši leži moški, ki se ne odziva. Policisti so našli Koprčana, z njim je bilo vse vredu. Ob njem je bil moped znamke Piaggio Zip, za katerega so v postopku preverjanja ugotovili, da je ukraden v Italiji. Sledi kazenska ovadba.

Ob 11.30 je bila prometna nesreča na Šmarski v Kopru. 52-letni državljan Slovaške je z osebnim avtomobilom izsilil prednost vozniku skuterja. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog, skuterist se je pri padcu lažje poškodoval.

V Luciji je nekdo ukradel zaklenjen moped Piaggio ZIP (25), reg. št. KP5J-T7.

V Luciji je nekdo vlomil v klet, iz katere je ukradel izvenkrmni motor Tomos 4 in dva kovčka s knjigami.

Državljanu Italije so v Ankaranu, medtem ko se je kopal, ukradli torbo s prenosnim telefonom znamke Iphone, ključi stanovanja, dokumenti in gotovino.

Ob 23. uri so policisti na Šmarski v Kopru ustavili voznika osebnega avtomobila z okolice Izole, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.67 mg/l. Začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izrečena prepoved nadaljnje vožnje, sledi obdolžilni predlog.

V Portorožu je nekdo vlomil v parkomat in ukradel kaseto z denarjem.

Na Cestni na Markovec v Kopru so ponoči s hodnika ukradli dve kolesi, znamke Cube AIM 29 in Cube 27, priklenjeni na ograjo. Skupaj sta vredni 1050 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah prijeli 41 ilegalnih migrantov. Vsi postopki še potekajo.

Sorodni članki