Kronika: 27.07.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 202 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 648 klicev. Obravnavali so 32 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 z lažjimi poškodbami ter eno s hujšimi poškodbami. Zasegli so 3 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 25 tatvin, en vlom in 5 poškodovanj tuje stvari ter eno roparsko tatvino. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 35 primerih.

24. 7.

V Izoli je nekdo s parkiranega osebnega avtomobila ukradel dve kolesi: moško gorsko kolo Specialized, črne barve z belim napisom Specialized ter oznako RAVE, vredno 1.200 evrov, in kolo Specialized, temno sive barve, 28 colsko, vredno 600 evrov.

V kanalu Fazan v Luciji je nekdo s čolna ukradel manjši izvenkrmni motor znamke Yamaha 5, vreden 300 evrov.

Ob 18.40 so v eni od koprskih trgovin prijeli storilca, ki je ukradel za 70 evrov mesnih izdelkov, to pa je opazil občan in mu želel preprečiti izhod iz trgovine. Osumljeni ga je napadel in mu grozil, v tem pa je prišel v pomoč še drugi občan. Policisti so prišli na kraj in osumljenemu Koprčanu odvzeli prostost, saj s kršitvami ni prenehal. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje roparske tatvine (po I. odstavku 207. člena KZ-1). Ker je imel pri sebi tudi manjšo količino prepovedane droge, sledi ukrep po II. odstavku 33. člena ZPPPD ter kazen zaradi kršenja določb zakona o javnem redu in miru.

Ob 19.40 smo dobili prijavo, da iz strunjanskega kanala nekdo vesla z ukradeno barko. Na kraju so policisti prijavo preverili, osebo pa so izsledili pomorski policisti na morju. 42-letnik je rekel, da mu je barko posodil prijatelj, vendar je lastnik barke to zanika. Plovilo je bilo vrnjeno lastniku, osumljenemu pa sledi kazenska ovadba po 204/1 KZ-1.

V vasi Rakitovec je nekdo ukradel neregistriran moped znamke Piaggio, tip Typhoon, temno modre barve, vreden 700 evrov.

Na Pristaniški v Kopru je nekdo okoli 21. ure, po izjavi lastnice naj bi bile ženske, ukradel več kosov oblačil, v vrednosti 400 evrov.

Ob 22. uri so policisti v Luciji ustavili 31-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

25. 7.

Ob 4.30 uri  so policisti v Portorožu ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila, ki prebiva v Izoli. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,67 mg/l alkohola. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 19.57 smo dobili obvestilo, da je nekdo v Izoli z avtomobilom zbil pešca. Policisti so na kraju ugotovili, da je 79-letni pešec iz Lucije prečkal ulico izven prehoda za pešce. Vanj je pri vzvratni vožnji trčil 36-letni voznik osebnega avtomobila iz Izole. Pešec je huje poškodovan, odpeljali so ga v SB Izola. Odrejen je bil strokovni pregled za oba.

Ob 23.05 je bila prometna nesreča na cesti Prade – Vanganel. 26-letni voznik z okolice Kopra je z osebnim avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti trčil v daljnovod in se v nesreči poškodoval. Ob prihodu policistov na kraj je bil očitno vinjen. Odrejen mu je bil alkotest, ki je pokazal 0,95 mg/l. Odpeljan je bil v SB Izola. Sledi mu enotni obdolžilni predlog.

26. 7.

Popoldan so v Luciji zasegli osebni avto 22-letni voznici, ki je vozila vozili v času ukrepa prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Sledi ji obdolžilni predlog.

Ob 15. uri je v Kopru povzročila prometno nesrečo 84-letna voznica osebnega avtomobila, ki je v krožišču je izsilila prednost 31-letnemu motoristu iz Portoroža. Ta je padel in se lažje poškodoval. Ker ne poseduje vozniškega dovoljenja A kategorije, so mu zasegli motorno kolo. Na kraju je bil tudi lastnik motornega kolega, ki je izročil vozilo, kljub temu, da je vedel, da uporabnik nima vozniškega dovoljenja. Tako so tudi lastniku izdali plačilni nalog. Plačilni nalog je bil napisan tudi povzročiteljici prometne nesreče.

Popoldan so prometni policisti na Kastelcu odvzeli vozniško dovoljenje dvema motoristoma, starima 36 in 26 let. Obema zaradi večje prekoračitve hitrosti v naselju. Sledi obdolžilni predlog.

V Ankaranu je nekdo iz odklenjenega apartmaja ukradel nakit in gotovino.

Ob 20.11 so nas poklicali iz avtokampa v Ankaranu, kjer so imeli težave z gosti kampa, ki niso hoteli plačati računov. Ko jih je zaposleni opozorili, naj nehajo kršiti hišni red kampa, so ga pričeli žaliti in kričati. Bilo naj bi jih okoli 30. Policisti so nemudoma poslali na kraj več policijskih patrulj. Kršitelji so večinoma do prihoda policistov kraj že zapustili, tisti, ki so ostali na kraju, pa niso kršili javnega reda in miru. Policisti so jih opozorili.

27. 7.

V Bertokih je nekdo ukradel mobilni telefon znamke Apple, tip IPhone XR, črne barve, vreden 900 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka, 24. 7. 2020 od 6.00 ure, do danes, 27. 7. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 39 oseb.

Sorodni članki