Kronika: 22.07.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 69 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 193 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 z lažjimi poškodbami in 2 s hujšimi poškodbami. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 9 tatvin, 4 vlome in 4 poškodovanja tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 2 primerih ter obravnavali eno nasilje v družini.

Zjutraj so policisti na Cereju ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila brez vozniškega dovoljenja, ki je odklonil strokovni pregled. Zasegli so mu vozilo. Sledi obdolžilni predlog.

43-letna ženska iz Hrastnika je padla s kolesom v Sečovljah in si zlomila dlančnico na roki (hujše poškodbe).

Včeraj je nekaj medijev pisalo o poskusu ugrabitve otroka v Izoli. Na Policiji pojasnjujejo, da niso prejeli takšne prijave, hkrati pa so javno pozvali moškega, naj dogodek, v kolikor se je dejansko zgodil prijavi, da se bodo lahko preverile okoliščine. Tako je tudi bilo in včeraj popoldan je moški prijavil dogodek. Policisti in kriminalisti intenzivno zbirajo informacije o dogajanju.

Policisti ponovno poudarjajo, da je tovrstne dogodke potrebno nujno prijaviti čimprej na interventno številko 113, saj je njihovo preiskovanje s časovno oddaljenostjo dogodka vse težje.

Popoldan je v Piranu padel 63-letni motorist iz Pirana. Huje poškodovanega so odpeljali s helikopterjem v UKC Ljubljana.

V Ankaranu na plaži je nekdo ukradel gostu mobilni telefon znamke Samsung s9+ in ključe osebnega avtomobila Mercedes Benz.

V kanalu Fazan je nekdo ukradel s plovila izvenkrmni motor Yamaha F5 CMHL, vreden 1000 evrov.

Okoli polnoči so imeli policisti v Seči v postopku 55-letnega voznika osebnega avtomobila iz Ljubljane, ki nima vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je pokazal 0.69 mg/l alkohola. Zasegli so mu vozilo, sledi obdolžilni predlog.

Ob 7.06 so dobili prijavo, da je nekdo razbijal v hostlu v Luciji, zatem smo prejeli še več podobnih prijav. Poleg tega so bile informacije, da neznani moški močno krvavi, zato so na kraj takoj odšli reševalci. Policisti so z zbiranjem prvih obvestil prišli do podatkov, da je bilo več fantov, prijateljev, zunaj, ponoči so prišli v hostel na počitek, eden od njih pa je zjutraj pričel razgrajati. 22-letnik iz Koroške je z nogami prebil steklo (v katerem je kovinska mreža) in se poškodoval, nato je v pritličju razbijal naprej in divjal po ulici, od koder smo tudi prejeli prvi klic. Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24ih urah so policisti na območju Policijske uprave Koper prijeli 44 ilegalnih pribežnikov. Poleg tega so italijanski varnostni organi vrnili 11 ilegalnih
pribežnikov.

Sorodni članki