Kronika: 17.07.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 179 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 8 tatvin in dve poškodovanji tuje stvari. Obravnavali so tudi en primer nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 8 primerih.

Ob 13.43 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Strunjanu. Udeležena so bila štiri vozila. Policisti so na kraju ugotovili, da je 32-letni Ljubljančan peljal z avtomobilom od Izole proti Strunjanu, na sredini drevoreda v Strunjanu pa je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je pred njim vozil 57-letni Novomeščan. Tega je odbilo v stoječ avto pred njim (51-letnega Koprčana). Po trku je v vozilo prvega povzročitelja zaradi prekratke varnostne razdalje trčila še 22-letna voznica osebnega avtomobila iz Lucije. Zadnjima dvema, Ljubljančanu in Lucijčanki, je bil izdan plačilni nalog.

V Portorožu je nekdo z jadrnice, privezane v kanalu Fazan, ukradel izvenkrmni motor Yamaha, vreden 2000 evrov.

Ob 15.20 sta v Izoli trčila 21-letna voznica osebnega avtomobila in 55-letni voznik motornega kolesa s sopotnico. Sopotnica je bila v trčenju lažje poškodovana. Voznici avtomobila so policisti izdali plačilni nalog zaradi polkrožnega obračanja v stoječi koloni, vozniku motornega kolesa pa zaradi prehitevanja stoječe kolone preko polne črte.

Ob 16.34 je trčilo še v Kopru. Prometno nesrečo je zaradi izsiljevanja prednosti povzročil voznik osebnega avtomobila iz Kopra, ki je trčil v levi bok vozila, katerega je po prednostni cesti iz smeri Šmarske proti Olmu vozil Izolan. Tega je po trčenju odbilo na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v osebni avto drugega Koprčana. V trčenju sta bili lažje poškodovani dve osebi. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog za kršitev 56/3-1 in 88/17-14 čl. ZPrCP.

V Portorožu je nekdo ukradel skuter Piagio ZIP, reg. št. KP 6A-C6, v Piranu pa skuter znamke Piaggio Zip, reg. št. KP 6L-S9.

Ilegalne migracije

Od 6. ure 16. 7. 2020, do 6. ure 17. 7. 2020, smo na območju PU Koper prijeli pet ilegalnih pribežnikov.

Sorodni članki