Znan datum pričetka Prve lige 2020/21

Prvoligaška sezona 19/20 se je v letu 2020 nepredvidljivo podaljšala zaradi epidemije COVID-19 in medtem ko klubi zaključujejo letošnjo, je že znan tudi predviden datum začetka nove.

Prvoligaški poletni premor bo letos kratek, ljubitelji Prve lige Telekom Slovenije bodo na svoj račun prišli že v začetku avgusta. Sezona 20/21 se v PLTS predvidoma začne že 12. avgusta, celoten koledar za sezono pa bo potrdil izvršni odbor na svoji seji prihodnji teden. Sočasno s PLTS je predviden tudi začetek 2. SNL, medtem ko se tekmovanje ostalih lig pod okriljem NZS predvidoma pričenja 15. avgusta.

Štirje klubi, ki bodo Slovenijo predstavljali v Evropi, bodo svoje nasprotnike dobili na žrebu evropskih tekmovanj 9. avgusta, 18., 19. in 20. pa jih že čakajo prve evropske preizkušnje. Prvak začenja v prvem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov (UCL), ostali pa v prvem krogu kvalifikacij za Evropsko ligo (UEL).

Poleg začetka tekmovanj je znanih tudi več podrobnosti o poletnem prestopnem roku, ki pa ga mora na seji 29. junija potrditi še izvršni odbor NZS. Prestopni rok bo tokrat daljši, predvidoma se bo pričel 15. julija in trajal do konca septembra. A s pomembno podrobnostjo. Igralci bodo pravico nastopa za nov klub dobili šele po koncu tekoče sezone, torej s 1. avgustom 2020.

Sorodni članki