Kronika: 19.06.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 47 nujnih  primerih  in  na številko 113 prejeli 172 klicev. Obravnavali so 11 prometnih  nesreč,  v katerih je nastala premoženjska škoda, in zasegli eno vozilo.  S  področja kriminalitete so obravnavali sedem tatvin in nasilje v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali trikrat.

Nekaj po 12. uri je želel iz Slovenije izstopiti 65-letni voznik osebnega avtomobila iz Izole, brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Piranu je nekdo iz kombija, medtem ko je voznik razkladal robo, ukradel električno orodje znamke Bosch (udarno kladivo v kovčku, vrtalni stroj, skobelnik).

Ob 14.25 so v Kopru policisti ustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Piranu je nekdo z dvorišča hiše ukradel motorno kolo znamke Vespa 300 GT registrskih tablic  KP RE-61, sive barve, vredno 5000 evrov.

Ob 2. uri ponoči so piranski policisti ustavili osebni avto, ki ga je peljal 33-letni voznik iz Semiča. Vozilo ima nameščene registrske tablice, ki mu ne pripadajo, voznik pa je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Vozilo so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 2.40 so izolski policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, 40-letnega državljana Bolgarije. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,33 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V Izoli, na Južni cesti, je nekdo iz garaže ukradel motorno kolo znamke Piaggio Typhoon 50 2T, črne barve, reg. št. KPBB-71, vredno 1200 evrov.

Ilegalne migracije

Zjutraj so policisti pri Podgorju prijeli 5 državljanov Maroka. Postopki še potekajo.

Sorodni članki