Kronika: 16.06.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 46 nujnih  primerih  in  na  številko  113 prejeli 202 klica. Obravnavali so 7 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami,  zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dva  vloma  in  štiri  tatvine.  Zaradi  kršitev  javnega  reda  in miru so intervenirali dvakrat.

V Portorožu je nekdo vlomil v trgovino in ukradel blagajniški minimum.

V Kopru je nekdo iz garaže ukradel kosilnico na nitko, vredno 160 evrov.

Popoldan so policisti na mejnem prehodu Sečovlje zasegli osebni avto 21-letnemu vozniku začetniku, doma s celjskega, ki mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja že 11.10.2019. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 1. uri ponoči so policisti v Seči ustavili 56-letnega domačin, voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1,20 mg/l. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24ih urah so policisti v Babičih prijeli dva državljana Maroka, v Hrušici tri državljane Irana, na Krvavem potoku državljana Afganistana, na Rakitovcu pa dva državljana Maroka in enega državljana Alžirije. Vsi so prišli v Slovenijo nelegalno. Italijanski varnostni organi so nam vrnili štiri državljane Pakistana.

Sorodni članki