Kronika: 12.06.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 56 nujnih  primerih  in  na  številko 113 prejeli 156 klicev. Obravnavali so 8 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, eno z lažjimi in eno s hujšimi poškodbami, zasegli so štiri vozila. S področja kriminalitete so  obravnavali  štiri  tatvine.  Zaradi  kršitev  javnega  reda in miru so intervenirali štirikrat.

V vasi Grintovec so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Izoli so ustavili 53-letno voznico osebnega avtomobila, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja, vozilu pa je potekla registracija. Sledi enotni obdolžilni predlog za vožnjo brez vozniškega dovoljenja, potek veljavnosti in uporabo mobilnega telefona med vožnjo.

Ob 18. uri nam je občan prijavil, da je na koprski promenadi voznik starejšega Audija skoraj trčil v kolesarja. Policisti so izsledili 32-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, opravljen hitri test za droge je bil pozitiven, strokovni pregled je odklonil. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Piranu so imeli ob 22. uri težave s potnikom na avtobusu. S seboj je namreč prinesel pijačo in polival, nato pa grozil s pretepom. Po prihodu policistov na kraj se ni umiril, s kričanjem je nadaljeval, zatem pa so mu odredili pridržanje. Pri tem se je uprl in hotel pobegniti ter se postavil v napadalni položaj in grozil s pretepom. Uporabljena so bila prisilna sredstva, sledi mu plačilni nalog.

Ob 22.30 so policisti odvzeli vozniško dovoljenje 49-letnemu Dekančanu, ki je vozil osebni avto pod vplivom alkohola (0,74 mg alkohola v litru izdihanega zraka).

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 11. 6. 2020 od 6.00 ure, do danes, 12. 6. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 14 oseb od tega so dve osebi vrnili italijanski varnostni organi.

Sorodni članki