Kronika: 08.06.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 137 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 543 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, eno z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi. Zasegli so tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 6 vlomov in 7 tatvin ter en rop. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 24-krat. Obravnavali so tudi nasilje v družini.

5. 6.

Popoldan so policisti v Portorožu ustavili 42-letnega voznika skuterja iz Pirana. Zaradi suma, da presega dovoljeno tovarniško hitrost, je bil odrejen izredni tehnični pregled in ugotovljena kršitev. Skuter so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanje, premetal vse prostore, ukradel pa ni nič.

Popoldan nas je poklical moški in povedal, da je pravkar na parkirišču v Luciji nekdo trčil v njegovo vozilo in odpeljal. Policisti so izsledili 56-letnega državljana Črne Gore. V postopku je bilo ugotovljeno, da je na osebnem avtomobilu registracija, ki je potekla 11. 8. 2019, odrejen preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal rezultat 0.63 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja ter napisan obdolžilni predlog po 105/5-4 in 42/4-1 ZPrCP, 25/6-1 ZMV.

V Luciji je 53-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja prometnega znaka zapeljala na cesto, zato je vanjo trčil 74-letni kolesar, ki se je pri padcu lažje poškodoval. Voznici je bil izdan plačilni nalog.

6. 6.

Ob 1.55 so policisti v Izoli ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,62 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, sledi obdolžilni predlog.

Pri Semedeli je nekdo na lastniški parceli porezal tri hraste in jih ukradel, s tem pa lastnike oškodoval za 2000 evrov.

Ob 20. uri so prejeli klic, da se iz enega od stanovanj v centru Kopra sliši kričanje in grožnje. 37-letnik je  v stanovanju pod vplivom alkohola kričal na žensko, jo zmerjal in ji grozil s pretepom. Ob prihodu patrulje na kraj je še vedno kričal. Na ukaz policistov je prišel iz stanovanja pred stanovanjski blok, kjer je še naprej kričal in ni upošteval zakonitega ukaza policistov. Nato se je usmeril proti policistom z namenom, da bi z njimi obračunal, takrat pa so bila zoper njega porabljena prisilna sredstva in odvzeta prostost. Izdan mu je bil plačilni nalog po 6/4-1 ZJRM-1 in 22/1 ZJRM-1.

Ob 21. uri so imeli policisti v Portorožu v postopku 30-letnega voznika tovornega vozila iz Bleda. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.77 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in napisan obdolžilni predlog po 105/5-4 ZPrCP.

Takoj zatem so v Izoli ustavili 59-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Alkotest mu je pokazal 1,5 mg/l. Zasegli so mu vozilo, sledi obdolžilni predlog.

7. 6.

Ob 2.40 so policisti v Žusterni ustavili 53-letnega voznika osebnega avtomobila iz Gornje Radgone. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.61 mg/l. Odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 4.55 so poklicali iz enega od izolskih lokalov, kjer naj bi dekle kričalo pred vhodom in mahalo s stolom. Policisti so na kraju našli 40-letno žensko iz Portoroža, pod močnim vplivom alkohola. Na terasi je razmetavala stole in kričala, ker ni upoštevala odredb policistov, so jo pridržali in ji izdali plačilni nalog po 7/1, 7/2 in 22/1 ZJRM-1.

V Jagodju je nekdo vlomil v prodajalno. Ukradli so večjo količino cigaret. Policisti zbirajo informacije.

V Kopru so policisti ob 16.30 ustavili 35-letnega voznika neregistriranega skuterja Piaggio fly 50. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,67 mg/l. Sledi enotni obdolžilni predlog za kršitve po ZPrCP in ZMV.

Zvečer pa so na Šmarski cesti v Kopru ustavili 79-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,78 mg/l alkohola. Odvzeto mu je vilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka, 5. 6. 2020 od 6.00 ure, do danes, 8. 6. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 68 oseb (24 oseb so vrnili italijanski varnostni organi). Po 308. členu Kazenskega zakonika sta bila zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države obravnavana tudi dva državljana Srbije. Zanju je bil odrejen pripor.

Sorodni članki