Kronika: 05.06.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 42 nujnih  primerih  in  na  številko 113 prejeli 182 klicev. Obravnavali so 8 prometnih  nesreč,  v  katerih je nastala premoženjska škoda, eno z lažjimi poškodbami   in   eno   s  hujšimi.  Zasegli  so  eno  vozilo.  S  področja kriminalitete  so  obravnavali  dva  vloma  in  eno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali petkrat.

Prepovedane droge

V torek, 2. 6. 2020, so koprski policisti ob 20.40 v Kopru ustavili 31-letnega domačina z osebnim avtomobilom. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je bil negativen, zatem pa je bil opravljen hitri test za prepoznavo simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog, ki je bil pozitiven na kokain. Odrejen je bil strokovni pregled v SB Izola. Med postopkom so ugotovili, da ima v vozilu, na vidnem mestu, dva paketa posušenih rastlinskih delcev – 35,30 g prepovedane droge konoplja. Zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih drog in sunkovitega speljevanja (kar je bil tudi prvotni razlog zaustavitve) vozniku sledi obdolžilni predlog po 45/8-3 ZPrCP in po 106/3-1 ZPrCP.

Zaradi posesti prepovedane droge so mu odredili pridržanje, saj so ga utemeljeno osumili storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po I. odstavku 186. člena KZ-1). Naslednji dan je bila opravljena hišna preiskava. V avtomobilu je imel še 5 gramov bele prašnate snovi (kokain) in 5 gramov posušenih rastlinskih delcev (konoplja) ter 71 vrečk PVC za pakiranje snovi. Sledi mu kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 4. 6. 2020 od 6.00 ure, do petka, 5. 6. 2020 do 6.00 ure, obravnavali skupno 28 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Od tega so nam italijanski varnostni organi vrnili 6 oseb, ostalih 22 oseb pa so obravnavali na različnih enotah PU Koper.  Do danes je 14 oseb zaprosilo za mednarodno zaščito in so bile nastanjene v azilnem domu.

Sorodni članki