Kronika: 02.06.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 58 nujnih  primerih  in  na  številko 113 prejeli 171 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami.  S  področja  kriminalitete  so  obravnavali  4 tatvine. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali enkrat.

Dopoldan so policisti v Portorožu ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila. Vozilu je potekla registracija 1. 3. 2020, odvzete so bile registrske tablice in vozilo izločeno iz prometa.

Ob 13.34 je med Župančiči in Koštabono (zaselek Kortine) zagorel traktor. Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo zaradi napake na električni napeljavi – prišlo je do samovžiga pod armaturno ploščo, traktor in škropilnica, ki je bila priklopljena na traktor, sta zgorela v celoti. 48-letni voznik ni poškodovan.

V Bertokih je nekdo z ograjene kmetijske parcele ukradel motokultivator, vreden 2.000 evrov.

Na Krožni cesti v Kopru je nekdo izpred stanovanjske hiše ukradel žensko gorsko kolo znamke Nakamura, tip Emotion, vredno 300 evrov.

Poostren nadzor hitrost in enosledna vozila

Policisti Postaje prometne policije Koper so v nedeljo, 31. 5. 2020, izvedli poostren nadzor, v katerem so posvetili pozornost prekoračitvam hitrosti in vožnji z enoslednimi vozili. Osredotočili so se predvsem na nepravilna prehitevanja, nespoštovanje prometne signalizacije in nespoštovanje hitrosti na regionalnih cestah.

Nadzor je potekal na obalnih vpadnicah in regionalni cesti med Postojno in Koprom. V nadzoru so kontrolirali 17 voznikov enoslednih vozil. Med kontrolo so ugotovili 8 prekrškov in voznikom izdali plačilne naloge. Enemu vozniku, ki je kljub omejitvi 90 km/h, vozil s hitrostjo 146 km/h pa so zaradi prekoračitve hitrosti izven naselja odvzeli vozniško dovoljenje in zanj napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče za prekrške. Istočasno so policisti Postaje prometne policije Koper izvajali tudi meritve hitrosti in ugotovili 31 kršitev. V naselju so ugotovili 9 prekoračitev, izven naselja 12 kršitev, na avtocesti pa 10 kršitev. Zoper voznike motornih vozil so napisali 29 plačilnih nalogov, enega tujca so oglobili, za voznika motornega kolesa pa napisali obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti  od ponedeljka, 1. 6. 2020 od 6.00 ure, do torka, 2. 6. 2020 do 6.00 ure, obravnavali skupno 13 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Sorodni članki