Kronika: 01.06.2020

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 128 nujnih  primerih  in  na številko 113 prejeli 448 klicev. Obravnavali so 12 prometnih  nesreč,  v  katerih  je  nastala premoženjska škoda, 3 z lažjimi poškodbami   in   eno   s  hujšimi.  Zasegli  so  eno  vozilo.  S  področja kriminalitete  so  obravnavali  6 tatvin ter dva primera nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 23-krat.

29. 5.

Zvečer je poklical občan in povedal, da od Bertokov proti Kopri močno vijuga avto. Policisti so ustavili 60-letnega voznika, ki prebiva v trstu, alkotest mu je pokazal 0,70 mg/l. Odrejeno pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

30. 5.

V Kopru je nekdo z vrta ukradel vrtno pohištvo iz ratana, v Izoli pa je nekdo z gradbene parcele ukradel motorno žago znamke Mcculloch.

Ob 10.58 so bili obveščeni, da je v Kopru, pri pokopališču, zagorelo vozilo znamke Mercedes Benz. Med vožnjo skozi tunel Markovec se je vozniku prižgala lučka. Ko se je ustavil na parkirišču, je vozilo zagorelo. Gasilci so požar pogasili, škode je za približno 5000 evrov.

Kolo je eno najbolj priljubljenih prevoznih sredstev. Za otroke je tudi igralo, odrasli pa ga čedalje pogosteje uporabljajo ne le za prevoz, temveč tudi za rekreacijo. Vendar pa moramo pri kolesarjenju dobro poskrbeti za svojo varnost, saj so kolesarji, poleg pešcev, najbolj ogrožena in izpostavljena skupina prometnih udeležencev. Dejstvo je, da so kolesarji manj varni v cestnem prometu kot drugi udeleženci v cestnem prometu. Predvsem so slabše vidni, njihova vidnost pa je obratno sorazmerna s hitrostjo vožnje: hitrejši so, slabše so opazni. Zato, kolesarji, vozite previdno in skrbite za lastno varnost, pri čemer upoštevajte naslednja pravila in nasvete: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/801-varno-na-kolo

Ob 14.19 so prejeli klic občana, ki je povedal, da moški v Portorožu meče iz lokala na cesto betonske plošče in kamenje ter s tem ogroža mimoidoče. Policisti so na kraju odredili pridržanje vinjenemu 50-letnemu Izolanu. Ta je ob prihodu policistov na kraj vpil, pobiral tlakovce s terase lokala in jih metal po ulici, s tem pa dejansko ogrožal mimoidoče pešce. Bil je pod močnim vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog po 7/1 in 22/1 ZJRM-1.

Ob 20.50 je zagorelo vozilo na cesti od Marezig proti Bočajem. Gasilci so požar pogasili. Zagorelo je pod motornim pokrovom, zatem pa se je ogenj razširil in je zgorelo celo vozilo.

Iz DARSa so ob 21.19 obvestili, da sta se v predoru Markovec (iz smeri Izole) ustavila dva osebna avtomobila. Vozili so umaknili iz predora. Policisti so na kraju ugotovili, da je 41-letni voznik iz Prevalj povzročil prometno nesrečo – zaradi neprilagojene hitrosti je v tunelu trčil v drugi osebni avto. Alkotest mu je pokazal 0,82 mg/l, sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

31. 5.

Ob 2.20 so prometni policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0.93 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 12.20 je v enem od lokalov gost grozil natakarici, ker mu, vinjenemu, ni želela postreči alkohola. Policisti so 34-letniku odredili pridržanje, saj se po prihodu policistov na kraj ni hotel pomiriti. Izdan mu je bil plačilni nalog po 6/1, 7/2 in 22/1 ZJRM-1.

 

1. 6.

Ob 8.46 smo bili obveščeni, da je pri ladjedelnici v Izoli vozilo zapeljalo v morje. Na kraju so, približno 25 metrov od obale) opazili znake vozila v morju. Gasilci – potapljači so iz vozila izvlekli moškega in takoj pričeli z reanimacijo. Oseba je odpeljana v SB Izola, okoliščine se še ugotavljajo.

Na televizijo v Kopru so prejeli kuverto, v kateri je bil bel prah in pismo z žaljivo vsebino. Zadevo so prijavili na PP Koper, trenutno potekajo vse aktivnosti po določenem protokolu. Kraj je zavarovan, ena oseba je karanteni.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka, 29. 5. 2020 od 6.00 ure, do ponedeljka, 1. 6. 2020 do 6.00 ure, obravnavali skupno 62 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Od tega so italijanski varnostni organi vrnili 20 oseb, ostalih 42 oseb pa so obravnavali na različnih enotah PU Koper.

Sorodni članki