KK Koper Primorska končuje skupno pot s Hodžićem in Dimcem

Alen Hodžić, koprski košarkar, je v klub prišel na začetku sezone 2017/2018 in s klubom že v svoji prvi sezoni v dresu tigrov osvojil Pokal SPAR. Po njegovi uvodni sezoni so se nizali uspehi, saj je v vlogi kapetana tigrov osvojil še dva Pokala SPAR, leta 2019 in 2020, Superpokal Slovenije leta 2018 in 2019, v sezoni 2018/2019, pa je poleg že omenjenih lovorik, s klubom osvojil Ligo ABA 2, ter, kot piko na i, slovensko državno prvenstvo, oziroma Ligo Nova KBM.
V letošnji sezoni Lige ABA, v sklopu katere je na parket stopil na 21 tekmah, je v povprečno 27,5 minutah dosegal po 9,3 točke, 2 podaji in 2,5 skoka na tekmo. V sklopu Lige Nova KBM pa je v 22 minutah dosegal 9,6 točke, 2,9 podaj in 1,5 skoka na tekmo. Dobre predstave v dresu tigrov so obrodile sadove, saj je letos, v okviru kvalifikacij za EuroBasket 2022, debitiral v dresu slovenske članske reprezentance in prav v domačem Kopru, proti reprezentanci Avstrije, dosegel prve točke v reprezentančnem dresu.
Hodžić je dokazal, da je pravi kapetan na in izven košarkarskega parketa. Košarkarski klub Koper Primorska se mu zahvaljuje za odličen odnos v vlogi kapetana in si hkrati zavedamo, da izgubljamo zelo pomemben člen ekipe, ki ga bo težko nadomestiti. Klub mu želi veliko sreče, zdravja in uspehov v nadaljevanju košarkarske kariere.
Žiga Dimec, dolgoletni slovenski reprezentant, se je s klubom prav tako dogovoril za prekinitev pogodbe. Dimec je v Koper prišel na začetku pretekle sezone 2019/2020 in klubu z izkušnjami pomagal osvojiti Superpokal Slovenije in Pokal SPAR. Njegova prisotnost pod obročem je bila ključna v sezoni Lige ABA, kjer je na parket stopil povprečno 14,7 minut na tekmo in dosegal 6,7 točke in 3,6 skoke. V Ligi Nova KBM pa je povprečno dosegal 9,7 točk in 5 skokov.
Košarkarski klub Koper Primorska se Dimcu zahvaljuje za odličen odnos na in izven košarkarskega igrišča in mu obenem želi veliko sreče, zdravja in uspehov v nadaljevanju košarkarske kariere.

Sorodni članki