Kronika: 21.05.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 34 nujnih  primerih  in  na številko 113 prejeli 159 klicev. Obravnavali so 10 prometnih  nesreč,  v  katerih je nastala premoženjska škoda, eno z lažjimi poškodbami,  zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 3-krat.

Ob 10.35 so policisti na Škofijah ustavili 68-letnega voznika osebnega avtomobila iz Ljubljane. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,04 mg/l, odrejeno mu je bilo pridržanje po 24/1 ZPrCP, sledi obdolžilni predlog.

Ob 22.30 uri pa so policisti v Dragonji ustavili 42-letnega voznika tovornega vozila iz Maribora. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0.76 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 23. uri so na Škofijah ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil pozitiven hitri test na mamila. Odrejen strokovni pregled je odklonil. Odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdožilni predlog.

Ob 0.50 pa so v Izoli ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,64 mg/l. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

Ob 11. uri so na Policiji dobili prijavo, da je na Markovcu moški s slečenimi hlačami hodil preko ceste, nato pa se je ustavil na pločniku in se obrnil proti cesti s hlačami spuščenimi do gležnjev. Prijaviteljica je je imela v vozilu majhnega otroka. Policisti so 47-letnega moškega izsledili in mu izdali plačilni nalog po čl. 7/3 ZJRM-1.

Popoldan je pri Zazidu voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal na bankino in se prevrnil v obcestni jarek. Na kraju mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,34mg/l. Izdan plačilni nalog po 37/5-1 in 105/5-2 čl. ZPrCP-1 .

Na Parenzani (proti Bivju) je bila popoldan prometna nesreča z udeležbo kolesarja in peške. Pri trku sta oba padla in se lažje poškodovala. Zaradi nasprotujočih izjav bodo policisti najprej razjasnili okoliščine, nato sledi ustrezen ukrep.

Sorodni članki