Kronika: 20.05.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 179 klicev. Obravnavali so 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in zasegli dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in eno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 5-krat.

Ob 13. uri so policisti na Istrski cesti v Kopru obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Povzročiteljica je s kraja odpeljala domov, kjer so jo tudi našli (v vasi pri Kopru). Ker nima vozniškega dovoljenja, so ji zasegli osebni avto, sledi ji še obdolžilni predlog.

Izolanu so v Kopru zasegli kolo z motorjem Piaggio ZIP 50, ker je predelan. Sledi obdolžilni predlog.

V Bertokih je nekdo ukradel nahrbtnik, v katerem je bil buetooth zvočnik JBL, GSM znamke Samsung, tip A40, izpit za kolo in denarnica.

V Ospu je nekdo vlomil v hišo. Ogled je bil opravljen, ko se lastnica vrne pa bodo ugotavljali, če je storilec tudi kaj odnesel.

Ob 23.50 so policisti v Šalari ustavili osebni avto. Vozniku je alkotest pokazal 0,96 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog, ker ni ustavil na znak policije in ker je v krožnem križišču zapeljal v nasprotno smer. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 0.30 pa so policisti na Ferrarski cesti v Kopru ustavili 53-letno voznico kombija, kateri je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,85 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so od torka, 19. 5. 2020 od 6.00 ure, do danes, 20. 5. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 13 oseb, ki so ilegalno prestopile mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Sorodni članki