Kronika: 14.05.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 163 klicev. Obravnavali so dvanajst prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in štiri tatvine ter nasilje v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali petkrat. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah na območju PP Ilirska Bistrica obravnavali 9 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. 2 državljana Afganistana sta bila že vrnjena na Hrvaško, 4 državljani Indije in 3 državljani Pakistana bodo vračani danes.

Ob 18.40 je policist opazil, de je pred mejnim prehodom Škofije obrnil voznik vespe in odpeljal nazaj proti Bivju. Policisti so odpeljali za njim, mimo Moretinov, in ga ustavili na Bivju. 65-letnemu vozniku motornega kolesa, državljanu Italije, so izdali plačilni nalog po 22/1 ZJRM zaradi neupoštevanje odredbe policista in napisali obdolžilni predlog zaradi vožnje v nasprotno smer, inšpektorica ZIRS pa mu je zaradi kršitve vladnega odloka izdala plačilni nalog. Po postopku je bil pospremljen do meje nazaj v Italijo.

Koprski policisti so obravnavali nasilje v družini. Moškemu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

Zvečer so se v Dekane pripeljali z osebnim avtomobilom trije moški, in sicer z namenom, da fizično napadejo domačina, ki naj bi jih užalil preko družbenih medijev. Eden od njih je bil v pretepu poškodovan in odpeljan v bolnišnico. Policisti so kasneje v razgovoru ugotovili, da je Koprčan prišel v Dekane, med prepirom pred hišo je ga je eden od domačinov poškodoval z nožem, pred tem pa so trije, ki so se pripeljali z vozilom, pretepali njegovega brata. Policisti zbirajo obvestila o dogajanju in opravljajo razgovore. Po ugotovljenih vseh okoliščinah sledi ustrezen ukrep.

Sorodni članki